De Cristina Scortariu,

Potrivit celor spuse de Cătălina Zorescu, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, inspectorii sanitari au efectuat un număr de 109 controale la cabinete medicale individuale din judeţul Suceava.
Controlul a vizat verificarea fişelor de consultaţie ale copiilor născuţi, începând cu anul 2009 şi imunizările gratuite făcute conform calendarului de vaccinări, fişele de consultaţie şi registrul unic de vaccinări pentru toţi copiii născuţi în perioada 1997-2004, precum şi corectitudinea datelor raportate la ancheta privind vaccinarea din august 2012.
Mai mult, s-a verificat dacă aceste cabinete medicale dispun de frigidere şi genţi frigorifice pentru păstrarea şi transportul dozelor de vaccin, precum şi dacă sunt respectate graficele de temperatură.
Reprezentantul DSP Suceava a mai spus că în timpul controalelor, care s-au finalizat la sfârşitul anului 2012, au fost făcute verificări prin sondaj privind vaccinarea în cazul a 4.413 copii înscrişi pe listele medicilor de familie, iar 42 de medici au primit avertisment pentru nereguli constatate la consemnarea vaccinărilor. În cazul unui medic din Vatra Dornei care nu avea în dotarea cabinetului medical un frigider inspectorii sanitari i-au dat termen de 24 de ore pentru achiziţionarea acestui aparat. Aceste controale s-au desfăşurat după ce în anul 2012 în judeţul nostru o fetiţă de numai 12 ani a decedat din cauza complicaţiilor rujeolei
 

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri