Slujba va fi oficiată de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şi de mitropolitul de Rwanda şi Burundi, IPS Innocentios Byakatonda, a informat mediafax.

Credincioşii ortodocşi au pornit încă de miercuri spre Mănăstirea Nicula.

O procesiune, în fruntea căreia s-au aflat mitropolitul Clujului şi mitropolitul de Rwanda şi Burundi, a ajuns miercuri la mănăstire, după ce participanţii au parcurs pe jos distanţa din Gherla până la Nicula.

Sfânta Liturghie va fi oficiată joi, de la ora 9.00, pe altarul de vară din curtea mănăstirii mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şi de mitropolitul de Rwanda şi Burundi, IPS Innocentios Byakatonda.

Icoana a lăcrimat în 1699

Călugării de la mănăstire au pregătit pentru pelerinii care vor veni din întreaga ţară 15.000 de sarmale şi felii de cozonac.

Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, la care vin pelerinii să se roage, a fost pictată de preotul Luca din Iclod, iar în anul 1699 aceasta a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

De cealaltă parte, credincioşii greco-catolici vor asita joi, de la ora 9.30, la Sfânta Liturghie arhierească, oficiată la biserica parohială greco-catolică din satul Nicula. „La final se va face rugăciunea către Fericiţii episcopi martiri şi venerarea moaştelor episcopului Iuliu Hossu”, au precizat reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

O parte din moaştele episcopului Iuliu Hossu, recent beatificat, au fost duse la Nicula în cadrul unei procesiuni care a avut loc miercuri şi în fruntea căreia s-a aflat episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.


Citeşte şi:

Adormirea Maicii Domnului. Tradiții și superstiții de Sfânta Maria

Concertul Metallica de pe Arena Națională în imagini

Florin Busuioc și-a deschis sufletul în fața tuturor. Ce spune despre fiul lui pe care l-a părăsit la o lună după ce s-a născut. „Mi-am lăsat familia și nu regret”

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată
HOROSCOP

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată