MENIU CAUTĂ

8 obiceiuri ale oamenilor de succes pe care le poți adopta imediat

Distribuie

Unul dintre lucrurile pe care toți oamenii de succes îl au în comun, în special dacă acest succes este înregistrat în afaceri, sport sau domeniul politic? Se pare că aceste persoane sunt întotdeauna matinale, dar există și alte obiceiuri zilnice care pot fi legate de reușită și pe care oricine le poate prelua.

 

  1. Așadar, trezitul devreme este primul dintre aceste lucruri, acesta fiind motivul pentru care, de multe ori, se spune că oamenii de succes au ziua de 25 de ore. Dacă nu reușești, însă, să te obișnuiești ca alarma să sune la 5-6 dimineața, nu te simți prea prost: se pare că scriitorii și artiștii de succes preferă să se trezească ceva mai târziu și să lucreze noaptea.

 

  1. Există, de asemenea, și o rutină de dimineață, care poate include un mic dejun sănătos, câteva minute sau o oră de sport sau momente dedicate meditației. Toate aceste lucruri au rolul de a crește energia, productivitatea și nivelul de concentrare de peste zi, după cum se arată în acest articol.

 

  1. Oamenii de succes nu evită singurătatea – asta pentru că sunt lideri și au nevoie de momente zilnice în care să își găsească propriile soluții, departe de alte influențe.

 

  1. Cu toate că au o foarte mare încredere în propriile forțe, sunt realiști și atenți la propriile greșeli, pe care încearcă întotdeauna să le corecteze.

 

  1. Oameni ca Liviu Tudor, care conduc mai multe businessuri simultan, sunt foarte buni comunicatori, ceea ce înseamnă că adoptă întotdeauna tonul potrivit, sunt direcți, onești și comunică inclusiv prin limbajul corpului. O astfel de atitudine deschisă atrage în jurul acestor lideri oameni loiali, cărora le pot fi delegate sarcini importante.

 

  1. Oamenii de succes prioritizează. Cu un program plin, organizat la minut, sigura soluție pe care o găsesc aceste persoane pentru a avea rezultatele pentru care munca lor este recunoscută de alții este să acorde sarcinilor de peste zi o importanță diferită, chiar dacă se vor ocupa de fiecare în parte. De exemplu, unii lideri preferă să parcurgă întreaga listă de mailuri la primele ore ale dimineții și să nu mai citească corespondența până seara, sau chiar până a doua zi, cu excepția mailurilor pe care le consideră importante.

 

  1. Un alt obicei pe care îl regăsim frecvent este cititul. Bill Gates, de exemplu, a făcut o tradiție din a întocmi o listă cu cărțile pe care le recomandă și altora, asta în ciuda faptului că are o agendă extrem de încărcată. Printre lecturile de anul acesta se numără Omul care a hrănit lumea (The man who fed the world), de Leon Hesser și Mitul liderului puternic (The Myth of the Stron Leader), de Archie Brown.

 

  1. Sunt recunoscători și arată acest lucru, tocmai pentru că drumul lor spre succes a cunoscut și eșecuri. În plus, se pare că recunoștința este un aliat împotriva stărilor negative, precum depresia.

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii