Mergi direct la conținut »
BEC a stabilit ordinea pe buletinele de vot la europarlamentare
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > BEC a stabilit ordinea pe buletinele de vot la europarlamentare

BEC a stabilit ordinea pe buletinele de vot la europarlamentare

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit, miercuri, prin tragere la sorți, ordinea partidelor pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Pe prima poziție de pe buletinul de vot se află PSD, pe a doua este Alianţa 2020 USR PLUS, iar pe a treia Partidul Pro România.

Următoarele poziţii sunt ocupate de UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale – BUN.

Ultimele poziții de pe buletinul sunt cele ale candidaților independenți: Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

BEC a admis candidaturile propuse de PSD, PNL, Alianţa Electorală 2020 USR PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, UDMR, PMP, Partidul România Unită, Partidul Socialist Român, Blocul Unităţii Naţionale (BUN), Partidul Social Democrat Independent.

De la partidul PRODEMO, Biroul Electoral Central a respins candidatura Alexandrei Gafiţa pe motiv că nu are vârsta de 23 de ani împliniţi până în ziua alegerilor.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în România pe 26 mai.


Citește și: Klaus Iohannis şi-a lansat a treia carte, a criticat PSD și Guvernul ”antieuropene” și a atenționat asupra extinderii analfabetismul. ”Avem, din păcate, şi persoane publice care au dificultăţi în a exprima o idee într-o frază coerentă”

 
 
Close
Close
Închide