Mergi direct la conținut »
Abandonat, umilit, alungat, un orfan s-a luptat pentru visul lui: şi-a făcut trupă de teatru „Dumnezeu mi-a fost mamă şi tată!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Abandonat, umilit, alungat, un orfan s-a luptat pentru visul lui: şi-a făcut trupă de teatru „Dumnezeu mi-a fost mamă şi tată!”

Abandonat, umilit, alungat, un orfan s-a luptat pentru visul lui: şi-a făcut trupă de teatru „Dumnezeu mi-a fost mamă şi tată!”

Viaţa lui Silviu Ciobanu, copilul lăsat în spital de o mamă fără suflet, este, poate fi a multora dintre cei care au crescut în centrele de plasament din România. Libertatea vă prezintă povestea orfanului care şi-a făcut trupă de teatru pentru copii, o poveste pe cât de emoţionantă, pe atât de vie, care demonstrează ca, dacă vrei ceva, poţi face. Chiar dacă nu ai avut pe nimeni lângă tine...

De Remus Vlad,

La cei 35 de ani, Silviu poate spune că fiecare zi pe care a trăit-o până acum poate fi o secvenţă de film. Lăsat în spital la scurt timp după naştere, băiatul a ajuns iniţial la o grădiniţă în Buftea. Apoi, orfanul a fost trimis la un centrul de copii din sectorul 5 din Bucureşti. ”Sfântul Nicolae îi spunea, acum e o ruină, nu mai e nimic acolo”, spune cu amărăciune bărbatul.

A fost bătut în centrul de plasament

Se spune că „bătaia e ruptă dinRrai”, dar pentru el, copilul de atunci, era ca şi „lăturile” pe care le primea la masă zilnic. „Îmi amintesc că pe la 14 ani am plecat în Teleorman să o caut pe mama, împreună cu un coleg, dar n-am găsit-o. Când m-am întors, m-au bătut rău. Şi-acum îmi amintesc acea zi”, îmi povesteşte Silviu.

Mama lui a murit și n-a apucat s-o cunoască

Prin anul 2.000 a aflat că cea care i-a dat viaţă a murit. Nu a apucat să o vadă niciodată, iar de tată habar n-are pentru că, în dreptul lui, pe certificatul de naştere, e o liniuţă.

Doar pe o mătuşă am văzut-o o singură dată, are şi ea cinci copii. Sunt al nimănui, asta e povestea vieţii mele. Dumnezeu mi-a fost şi mamă, şi tată!”, spune bărbatul ajuns la 35 de ani. Nici nu mai vrea să afle ceva despre familia lui, pare că s-a împăcat cu acest gând, că e singur pe lume…

La 20 de ani a fost „aruncat”  pe stradă

La 20 de ani, când a fost dat afară din centru, nu avea nimic. Doar o sacoşă cu câteva haine. A lucrat pe unde s-a putut, prin construcţii, făcea curăţenie, orice. Casă îi erau parcurile şi locurile mai ferite, în care punea capul pe câte o scândură şubrezită sau pe cimentul gol. Dar nu a cedat!

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

A vrut şi vrea să facă ceva în viaţă. Timp de şase ani, a fost omul din spate în celebra gaşcă Zurli. „M-am ocupat de organizare, de tot ce trebuia făcut, orice fel de muncă. Am şi interpretat roluri de personaje Disney”, povesteşte amuzat Silviu.

Anul trecut a înfiinţat trupa de teatru pentru copii „Zglobii”

Şi după ce a plecat de aici, şi-a făcut propria trupă de teatru. „Zglobii” i-a pus numele. S-a gândit la feţele triste ale orfanilor din toată ţara, pe care le-ar vrea, mai tot timpul, „zglobii”.

Trupa a înfiinţat-o anul trecut, prin septembrie, cu absolvenţi de la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).  „A fost visul meu, vreau să ajut cât mai mulţi copii. Prin teatru îi învăţăm inclusiv cum să arunce gunoiul, cum să-l recicleze. Am avut spectacole pe la case de copii, prin spitale. Este un proiect pe care vreau să-l dezvolt”, a spus, pentru Libertatea Silviu Ciobanu.

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!
Recomandări

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

Vrea să facă un festival cu şi despre orfani

Pe mai departe, ar vrea să facă un festival, în care actorii principali să fie orfanii, să fie un eveniment destinat lor. „Vreau să le arăt că se poate, că şi fără o familie lângă tine poţi reuşi în viaţă. Vreau să fiu un exemplu pentru ei”, încheie orfanul, a cărui poveste de viaţă va avea, cu siguranţă, un final fericit.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV/ Pe banii cui s-au cazat în Elveția Dragnea și șeful SIE?! Libertatea i-a întrebat și au recunoscut că n-au plătit ei

Close
Închide
  Close