De Mihai Niculescu,

Achiziția făcută de compania cu sediul în Barcelona a venit după ce Glovo a strâns o finanțare de 150 de milioane de euro încercând să-și consolideze cota de piață în fața rivalilor, pe o piață estimată la 35 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider. Însă, peste 10 ani, aceasta va atinge valoarea de 365 de milioane de dolari.

Glovo a cumpărat PizzaPortal din Polonia, de la AmRest Holdings SE, firma din Europa de Est care deține compania-mamă PizzaPortal Polska Sp. z o.o.

Deloc întâmplător, achiziția vine după ce Dara Khosrowshahi, CEO-ul Uber Eats, a prezentat o nouă strategie de genul „totul sau nimic”, respectiv să domine piața sau să renunțe.

„Vom munci din greu pentru a ajunge pe primul loc sau în cel mai rău caz pe locul doi pe fiecare piață în care ne aflăm. Dacă nu putem ajunge la acest nivel, vom ieși de pe piață” a declarat Khosrowshahi, luni la raportarea câștigurilor Uber din al treilea trimestru.

Glovo operează în 26 de țări și 247 de orașe și oferă în afară de livrare de alimente, și articole de farmacie sau supermarket. Compania are sediul central în Barcelona, ​​Spania și se concentrează mai ales pe țările est-europene, mediteraneene și latine. Reprezentanții firmei declaraseră la începutul acestui an că au depășit Uber Eats în ceea ce privește cota de piață în Italia și Spania.

Startup-ul spaniol spune că are 1,8 milioane de utilizatori activi lunar și a acumulat până în prezent 346 de milioane de dolari.

Sursa foto: Wikipedia

Citeşte şi:

Imaginea din București postată de Leonardo DiCaprio pe Instagram. A strâns zeci de mii de like-uri într-o oră

Descoperirea uimitoare făcută de Microsoft după ce a introdus săptămâna de lucru de patru zile în Japonia

Toate investițiile pierdute de România în ultimii ani. De ce ne-au ”sărit” Mercedes, Audi, Volkswagen, Mitsubishi și Bosch

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie