Lansat în 2012 de Enel Energie și Enel Energie Muntenia, produsul Energie Verde oferă companiilor din România oportunitatea de a achiziționa electricitate provenită exclusiv din surse regenerabile și de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat independent conferă clienților care optează pentru Energie Verde garanția că au acces la energie produsă din surse regenerabile.
Pachetul Energie Verde poate fi achiziționat de orice companie care a optat pentru piața liberă de energie electrică, fiind deja ales de multe dintre acestea. Parcul Natural Comana este o arie protejată de interes național situată în județul Giurgiu, aproape de București, și foarte frecventată de turiști. Cu o suprafață de 24.963 ha, parcul reprezintă o zonă specială de conservare cu regim de protecție pentru specii de floră și faună, fiind declarat Sit Ramsar.
Proiectul Enel „Mega Copacul” a fost lansat în noiembrie 2012, când 700 de copaci au fost plantați de voluntarii Enel și ai Asociației MaiMultVerde, în baza consumului de Energie Verde înregistrat până la acea data. Toate activitățile au fost realizate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana.
Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii cinci ani de activitate, 2008 – 2012, MaiMultVerde a lucrat cu 22.000 de voluntari, a plantat peste 700.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti şi Oradea, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii cinci ani a depăşit 3.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.