Mergi direct la conținut »
UPDATE. Actorul George Ivașcu, manager al Teatrului Metropolis, votat la Ministerul Culturii, de conducerea PSD
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Actorul George Ivașcu, manager al Teatrului Metropolis, votat la Ministerul Culturii, de conducerea PSD

UPDATE. Actorul George Ivașcu, manager al Teatrului Metropolis, votat la Ministerul Culturii, de conducerea PSD

Actorul George Ivașcu, manager al Teatrului Metropolis, a primit votul CExN al PSD, pentru ministerul Culturii, în locul lui Lucian Romașcanu. Un alt nume care s-a vehiculat pentru acest portofoliu a fost senatorul Ionuț Vulpescu. Decizia finală privind structura noului Guvern condus de Viorica Dăncilă urmează să fie luată luni, în Comitetul Executiv Național al PSD.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 12.40 George Ivașcu a fost votat de conducerea PSD pentru Ministerul Culturii.

George Ivașcu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, în anul 1993. Are peste 25 de ani de carieră, și a jucat pe scenele celor mai importante teatre din București și din țară, fiind angajat în 1993 la Teatrul de Comedie, apoi în 1996 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, București (TNB). Este conf.univ.Dr. la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.

Un nume nou care a apărut în cadrul negocierilor este cel al lui Sorin Bota, actual vicepreședinte al comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, care ar putea prelua ministerul Transporturilor. Felix Stroe, un apropiat al lui Mihai Tudose, nu își va continua mandatul, în Cabinetul condus de Viorica Dăncilă.

Negocierile pentru stabilirea echipei de miniștri au loc, luni, pe tot parcursul zilei, până la ședința Comitetului Executiv Național al PSD, care va începe la ora 16.00 la sediul central din Aleea Kiseleff.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

De asemenea, și partanerii de coaliție de la ALDE vor avea o ședință, luni după-amiază, pentru a valida miniștrii ALDE care vor face parte din noul Guvern.

ALDE își păstrează cele 4 portofolii pe care le-au avut și în Executivul Grindeanu și Tudose: Gabriela Gavrilescu, vicepremier și ministru al Mediului, Toma Petcu (Ministrul Energiei), Viorel Ilie (Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul) și Teodor Meleșcanu (Ministrul Afacerilor Externe).

Luni, 22 ianuarie, va fi zi decisivă pentru formarea Guvernului. Conducerea PSD se va reuni, în Comitetul Executiv Național, pentru a definitiva și vota lista de miniștri cu care Viorica Dăncilă va merge în fața Parlamentului, pentru votul de învestitură. Structura noului Executiv PSD-ALDE rămâne neschimbată, respectiv 26 de miniștri, doi miniștri delegați și 3 vicepremieri. În total, 28 de membri în Guvernul numărul 3, condus de Dăncilă. Guvernul Dăncilă va fi votat în Parlament pe 29 ianuarie.

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112
Recomandări

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care este și vicepreşedinte al PSD, a declarat, duminică seara, la România TV, că o treime din viitorul guvern se va „împrospăta”, iar structura guvernamentală rămâne aceeaşi. Ea a menționat că îi dorește mai multe doamne în Guvern.

Viorica Dăncilă a fost desemnată premier de Klaus Iohannis. Decizia a fost luată după ce președintele Klaus Iohannis a avut miercuri consultări cu toate partidele parlamentare și a primit trei propuneri de premieri: Viorica Dăncilă (PSD), Eugen Tomac și Siegfried Mureșan (ambii de la PMP).
După desemnare, Viorica Dăncilă urmează să se întâlnească și cu parlamentarii UDMR și cei ai minorităților naționale, pentru o eventuală susținere, prin vot, în plenul comun al Parlamentului, a Cabinetului său.

„PSD va guverna, împreună cu ALDE, în baza mandatului obţinut prin votul românilor, pentru a îndeplini programul de guvernare şi pentru a împlini aşteptările românilor”, a afirmat Dragnea, după anunțul președintelui Klaus Iohannis.

Citește și: REPORTAJ/ „Zuckerberg de România” are sutană și ambiții mari: „tecunosc.ro”, reţeaua de socializare care vrea să „bată” Facebook-ul

Close
Închide
  Close