De Daniel Ionașcu,

Compania municipală Termoenergetica, noul distribuitor de căldură din București, a refuzat nejustificat să semneze contractul cu ELCEN, producătorul de apă caldă și căldură al Capitalei, acuză Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN.

Aceasta mai spune că, la aproape 30 de zile de la ședința Consiliului General în care s-a adoptat majorarea capitalului social al Termoenergetica cu 650 de milioane de lei, Primăria nu a virat niciun leu în conturile acesteia.

”Acest lucru înseamnă că Termoenergetica, urmând modelul RADET, va primi energie termică gratis de la ELCEN și va acumula datorii, fiind lipsită totodată de capitalul de lucru necesar pentru plata salariilor și pentru reparațiile rețelei de conducte. În prezent, datoriile curente neîncasate de ELCEN au ajuns la cca 250 milioane de lei, fără a lua în calcul datoria istorică de 3,7 miliarde de lei”

Sierra Quadrant arată:

Primăria nu vrea să depună o garanție

Aceasta mai spune că acest lucru afectează deja situația ELCEN, care se află la rândul său în insolvență.

”Fără a ne pronunța cu privire la intenția PMB, apreciem ca fiind un semnal de alarmă refuzul conducerii primăriei de a constitui o garanție cuprinsă în contractul cadru menită să asigure recuperarea creanțelor ELCEN, dar care ar reprezenta și o dovadă a bunei credințe și o garanție inclusiv a faptului că nu se dorește urmarea modelului RADET”

Sierra Quadrant:

Plata în avans pentru a avea bani de gaze

În lipsa acestor garanții, ELCEN va solicita plata în avans pentru facturi, prin mecanismul inclus într-o ordonanță din anul 2016. În acest fel, este asigurată plata gazelor consumate de ELCEN pentru producerea de agent termic. Acestea provin de la Romgaz, altă companie de stat.

RADET a intrat oficial în faliment, iar Termoenergetica a preluat serviciul de furnizare a energiei termice.

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează