De Cristina Radu,

S-au transferat, astfel, rețeaua de transport și distribuție și întreaga activitate a falimentarului RADET.

Consiliul General a aprobat și bugetul companiei Termoenergetica pe anul 2019, de aproape 390 de milioane de lei, precum și majorarea capitalului societății de la 120.000 lei la 645 milioane lei.

Un alt proiect de hotărâre aprobat de CGMB privind RADET – Termoenergetica se referă la posibilitatea plății în avans a gazelor naturale pentru perioada decembrie 2019 – martie 2020, asta în cazul în care Guvernul va dori să aloce bani din fondul de rezervă.

Potrivit documentelor, se estimează că Termoenergetica va face investiții de 164 de milioane de lei în rețeaua de transport și distribuție.

Referitor la majorarea capitalului social, opoziția a reclamat că în documente nu se arată exact de unde vor fi luați cei 645 de milioane de lei și când îi va da.

Astfel, PNL a venit cu un amendament și a precizat că banii pot veni din diminuări bugetare de la companiile municipale despre care instanța a stabilit că au fost înființate ilegal, moment în care Gabriela Firea a avertizat că va merge în instanță dacă mai aude astfel de afirmații.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

Administratorul special al RADET: „Primăria nu are nicio obligație de a plăti datoriile către ELCEN”

Oficial, trecerea de la RADET la Termoenergetica se va face în maximum 90 de zile.

„Vorbim de o preluare a tuturor angajaților, de o delegare a serviciului de termoficare, rețeaua și tot ce ține de funcționare sunt transferate către Termoenergetica. (…) Vorbim de active ce trebuie transferate, resurse umane, totul este foarte complex”, a declarat administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu.

Referitor la datoriile de 3,8 miliarde de lei ale RADET către ELCEN, Burghiu a dat de înțeles că Electrocentrale București nu-și va mai recupera banii.

„Există o decizie a Înaltei Curți care a statuat că primăria nu are nicio obligație de a plăti aceste datorii. Se încearcă o nouă acțiune în instanță de același fel, dar dacă există deja o decizie a Înaltei Curți, nu știu dacă o altă instanță care să spună altceva”, a explicat Burghiu.

El a dat asigurări că nu se va sista agentul termic, iar trecerea către noua societate va fi una „lină”.

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre