De Răzvan Mihalașcu,

Băiatul din localitatea Fildu de Sus și-a rugat tatăl să îl ducă luni după-masa la scăldat, împreună cu un prieten pe lacul de la fosta balastieră din Almașu. Doar prietenul lui știa să înoate și, odată ajunși acolo, acesta s-a aruncat în lac, relatează zalău24.

Adolescentul de 16 ani l-a urmat, fără să știe că apa are în anumite zone chiar și 13 metri adâncime. Băiatul s-a scufundat și nu a mai ieșit la suprafață.

Tatăl acestuia a încercat să-l salveze și, pentru că nici el nu știa să înoate, a fost la un pas de a se îneca. Bărbatul a fost scos din apă de prietenul fiului său. Ajuns pe mal, omul a sunat la 112 ca să ceară ajutor.

Pompierii au început căutarea adolescentului cu ajutorul unei bărci cu sonar, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, Lucian Jacodi, conform Agerpres.

Căutările au continuat pe parcursul nopții, la fața locului fiind adus și un container multirisc pentru a asigura iluminatul.

Tânărul a fost găsit în jurul orei 2,00 de echipajul de scafandri de la ISU Bihor, el fiind declarat decedat.

Îngroziți, localnicii spun că fosta balastieră este o zonă extrem de periculoasă. Nu este îngrădită și nu există panouri pentru a avertiza că scăldatul este interzis sau că apa este foarte adâncă.

Potrivit Zalău24, mama baiatului a plecat să muncească în Germania, însă urmează să se întoarcă acasă pentru a-și îngropa fiul.

Citeşte şi:

„Le-am spus că sunt ținută cu forța și nu au făcut nimic”. Traficată la 16 ani în Caracal și apoi violată, victima povestește cum polițiștii „m-au făcut curvă și mi-au zis «da’ ce, ție nu ți-a plăcut?»”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre