MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 23:16

Adrian Rădulescu, fost adjunct IPJ Prahova: „Onea şi Negulescu m-au sunat pentru a interveni în favoarea unor persoane”

Distribuie

Adrian Rădulescu, fost adjunct IPJ Prahova, a declarat luni seară, la Antena 3, că cei doi magistraţi, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, i-ar fi cerut favorizarea unor persoane în perioada în care făcea parte din conducerea Inspectoratului.

Adrian Rădulescu a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție serviciul teritorial Ploiești pe 17 august 2015, fiind acuzat la acel moment de săvârșirea a două infracțiuni de cercetare abuzivă. Acesta a susţinut, luni seară, la Antena 4, că motivul real al investigaţiilor îndreptate împotriva sa este că verifica ” o grupare infracţională din care făcea parte şi Mircea Negulescu”.

„Sunt sesizări, informări de ani de zile. Erau informaţi şefii poliţiei, şefii DGA, procurorul general al României, conducerea DNA. (..) Se urmărea la momentul respectiv, cu ocazia acestui dosar, şi obţinerea unor mărturii importante împotriva unor anumite persoane. Eu am fost forţat, supus unor suferinţe psihice, inclusiv ameninţat cu copilul, pentru a declara lucruri neadevărate. Într-un dosar, una dintre ţinte era procurorul general al României de la vremea aceea, Tiberiu Niţu”, a declarat Rădulescu la Antena 3.

Fostul adjunct IPJ Prahova a mai susţinut că a fost ameninţat să nu declare anumite lucruri şi că deţine probe care arată că Lucian Onea şi Mircea Negulescu i-au cerut să intervină în favoarea unei persoane.

„Am fost supus unor suferințe psihice, am fost amenințat pentru a declara anumite lucruri care nu erau adevărate(…). Am probe, am martori. Domnul Onea cu domnul Negulescu m-au sunat pentru a interveni în favoarea unei persoane, când eram adjunct la IPJ. După un timp m-au reținut. Sper ca cineva să facă dreptate, să ancheteze. Tot ce spun acum se știe la Parchet și la DNA', a spus Adrian Rădulescu.

Fostul procuror DNA Mihaiela Iorga a declarat duminică seară, la Antena 3, că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a chemat-o şi a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier. La scurt timp după ce aceste acuzații, Laura Codruța Kovesi a afirmat că nu a existat nicio discuție cu vreun procuror din DNA sau cu Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la un ministru care putea să ajungă premier.

Ulterior, un fost deputat PSD, Vlad Cosma, a prezentat, duminică seară, la Antena 3, o serie de înregistrări care, susține el, arată cum doi procurori DNA „fabrică dosare'. În probele prezentate se aude, susține Cosma, cum șeful DNA Ploiești, procurorul-șef Onea Lucian, și procurorul Negulescu fabricau dosare împotriva lui Victor Ponta, Sebastian Ghiță și a familiei Cosma. Mai mult, aceștia îl amenințau pe fostul deputat Vlad Cosma că îi vor aresta sora.

Procurorul-șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a precizat, într-o conferință de presă, că instituția pe care o conduce nua fabricat niciodată probe și dosare. Totodată, procurorul șef al DNA Ploiești a afirmat că tot ce s-a prezentat la TV este „o variantă denaturată și personală făcută de Vlad Cosma, care speră ca până la termenul din 19 februarie să influențeze organele judiciare'.

FOTO: Captură Antena 3


VIDEO/Daniel Kearvell, afaceristul britanic îndrăgostit de România. E șef de 'multinațională', adoră ciorba de perișoare și scrie cărți pentru copii

Loading...
Comentarii