Mergi direct la conținut »
Adrian Severin după ce i-a fost criticată prezența la Ateneu: "Tot felul de talibani, cu diplomă și fără diplomă, au vituperat pe rețelele sociale sau prin presa miluită a ocultei antiromânești"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Adrian Severin după ce i-a fost criticată prezența la Ateneu: "Tot felul de talibani, cu diplomă și fără diplomă, au vituperat pe rețelele sociale sau prin presa miluită a ocultei antiromânești"

Adrian Severin după ce i-a fost criticată prezența la Ateneu: „Tot felul de talibani, cu diplomă și fără diplomă, au vituperat pe rețelele sociale sau prin presa miluită a ocultei antiromânești”

Fostul europarlamentar Adrian Severin a reacționat pe Facebook la criticile care i-au fost aduse, joi seară, după ce a participat la ceremonia de preluare a președinției Consiliului European de către România.

Proaspăt eliberat din închisoare, Severin a fost criticat pentru că a primit loc în loja principală alături de Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel, Viorica Dăncilă, Donald Tusk și Jean Claude Junker.

”De ieri, 10 ianuarie 2019, România a preluat oficial, prin guvernul său, președinția Consiliului UE. Ieri, la Ateneul român, cu acest prilej a avut loc o reuniune a tuturor liderilor instituțiilor UE.

Împotriva cui era, deci, protestul, #rezist din fața Ateneului român? Era obligatoriu să fie ieri? Ieri, când, repet, România și nu numai PSD sau Guvernul ei preluau conducerea unei importante instituții europene?

Ieri era vorba despre Europa. Un protest ieri era împotriva Europei.

Euro-scepticii români, și nu mai sunt puțini, s-au abținut. Așa zișii pro-europeni nu s-au putut abține.

Nu vreți să știți comentariile din sală ale oficialilor UE pe care îi cred de partea lor cei din stradă, dar care mimează sprijinul acordat străzii doar pentru a slăbi capacitatea de negociere a României.

Foarte preocupați de locul lor în România, tot felul de neisprăviți s-au împiedicat de locul oferit mie în sala Ateneului român la acest ceremonial. Profitând de faptul că tehnologia actuală permite oricărui nevolnic să își expună prostia în atenția tuturor, tot felul de talibani, cu diplomă și fără diplomă, au vituperat pe rețelele sociale sau prin presa miluită a ocultei antiromânești.

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment
Recomandări

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment

Pe mine, ca și pe toți aceia preocupați de locul României în istorie, acest aspect ne-a interesat prea puțin. Am găsit în el cel mult expresia unui simbol. Simbolul faptului că națiunea aceasta nu piere numai pentru că o mână de nemernici sau de rătăciți o doresc”, a scris Severin pe pagina sa de Facebook.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ”Sunday Times” de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.


Citește și: Cum a învățat Donald Tusk limba română în două zile. Românul care a tradus discursul: „Am făcut o înregistrare audio”


 

 
 
Close
Închide