De Mihai Niculescu,

Franța a interzis însă vânzarea „la liber” a paracetamolului, după ce o tânără a murit în urma unor complicații hepatice cauzate de dozele prea mari.

Farmacista Simona Negreș a explicat în emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX” ce se întâmplă în prezent cu vânzarea medicamentului în farmacii și de ce este improbabil să fie luată o asemenea măsură și la noi

„În România nu cred că se poate întâmpla asta, toxicitatea paracetamolului este cunoscută, scrie în prospect, dar la noi eliberarea paracetamolului și a aspirinei este însoțită de o consiliere pe care orice farmacist o face. Fiecare farmacist avertizează asupra dozei, și a duratei tratamentului. Probabil vor rămâne medicamente OTC(over the counter, medicamente vândute la liber), deși se cunoaște toxicitatea lor. Consilierea farmaciștilor, interacțiunea cu alte medicamente, ar putea limita apariția intoxicațiilor. Pacienții să fie atenți la doză, poate să fie 500 mg de 4 ori pe zi, nu mai mult de 5 zile, iar dacă consumă alte medicamente trebuie să precizeze farmacistului și va fi consiliat pe interacțiunea medicamentoasă. Există și un ordin privind vânzarea online a OTC, există pericolul să crească supradozările. Acest ordin ar trebui să nu existe, pacienții să meargă în farmacia de comunitate să fie consiliat” a declarat Simona Negreș, farmacist primar.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

Aceeași poziție cu privire la vânzarea paracetamolului o au și reprezentanții ANM.

„În România farmacistul îți scrie pe cutie modul de administrare, există avertismente. Nu se poate vorbi despre o interdicție a paracetamolului în România” a confirmat Anca Crupariu, farmacist primar, purtător de cuvânt Agenția Națională a Medicamentului.

Vezi ce au declarat reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și ai Colegiului Farmaciștilor despre ranitidină.

Citeşte şi:

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România

Personajul din spatele atletului kenyan care a încheiat primul maraton în mai puțin de două ore. Am vorbit cu neamțul Helmut Winter, supranumit “profesorul maratoanelor”

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală