Doar 1 dintre ei (adică 4,5%) era în carne și oase la Cabinetul parlamentar pentru audiențe. 1 din 22.

Parlamentarii primesc fiecare câte  25.000 de lei pentru cabinetele parlamentare, aprox 5000 de euro.

Ce se întâmplă cu banii publici încasați în acest fel?

Reporterii Libertatea Andreea Archip și Ștefan Pană au explicat ce au constatat pe teren, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, de la ora 10.30.

Andreea și Ștefan au luat la pas Bucureștiul și au trecut pe la toate cele 22 de cabinete parlamentare inscrise pe listele publice, acolo unde ar fi trebuit să se afle senatorii și deputații în timpul programului de audiență cu cetățenii. UN SINGUR ales se afla acolo.

Andreea a povestit că deja își pierduse speranța să mai găsească pe cineva, după atâtea uși închise.

„Îmi pierdusem orice speranță, însă Nicușor Dan era în birou chiar într-o mică ședință. Ne-a spus cu ce chestiuni vin la el cetățenii, majoritatea vin cu probleme legate de clădiri ilegale” a spus Andreea Archip.

E o adevărată loterie să gasesti multe din cabinetele parlamentare, din cauza adreselor și numerotărilor care lipsesc cu desăvârșire, spune Ștefan Pană.

„Nu am găsit apartamentele, scările de bloc nu erau numerotate, nimeni nu a răspuns la telefon, joi sau vineri, deși au secretare angajate. Am gasit doar o secretară”

„La un moment dat ne doream să găsim pe cineva, Ștefan nu a găsit pe nimeni decât o secretară” l-a completat Andreea.

Pentru fiecare cabinet parlamentar, aleșii primesc câte 25.000 de lei. Ștefan a explicat că jumătate din această sumă se justifică prin declarație pe proprie răspundere iar cealaltă jumătate cu chitanțe, pentru chirii, utilitati ori salariile angajaților.

Citește și: VIDEO/ Audienţă la porţi închise şi adrese-fantomă. Parlamentarii primesc 5.000 de euro pe lună pentru a fi la dispoziţia cetăţenilor, dar dintre 22 de senatori și deputați l-am găsit la birou doar pe Nicuşor Dan!

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări