Urgenţa subliniată de oficial a însemnat, de fapt, o perioadă de aproape trei luni de când Libertatea a prezentat situaţia de la Aeroportul Otopeni.

Mai precis, la jumătatea lunii aprilie, ziarul publica o investigaţie despre o situaţie fără precedent pentru aeroportul Otopeni. Cu un trafic de aproape 14 milioane de oameni, la principala poarta de intrare în ţară erau disponibile în jur de 10 cărucioare pentru bagaje.

Tot atunci administraţia aerogării încerca pentru a treia oară să ducă la bun sfârşit licitaţia pentru cărucioare.

La prima licitaţie singurul ofertant fusese descalificat pentru ”neconformităţi”, iar la cea de-a doua nu s-a mai prezentat nimeni.

De ce a rămas Otopeniul fără cărucioare

În ianuarie 2018, după un monopol de 17 ani, fostul operator de salubritare ROMPREST, care gestiona inclusiv serviciul de cărucioare, a lăsat în urmă, după rezilierea contractului, 240 de cărucioare dintr-un total de 300.

Un an mai târziu, în ianuarie 2019, pe aeroport mai erau doar 70 de cărucioare, potrivit informaţiilor transmise de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

C.N.A.B nu a explicat la momentul respectiv ce s-a întâmplat cu restul de 170.

Surse Libertatea au afirmat că unele dintre ele s-au stricat, iar ”multe au fost încărcate, prin parcare, în dube”.

Potrivit unor calcule, necesarul pentru a acoperi nevoile aeroportului este de minimum 300 de căruciore.

Citește și:

CAMERA ASCUNSĂ | Otopeni, 14 milioane de călători și 10 cărucioare! De luni bune, în cel mai mare aeroport al României oamenii își târăsc bagajele ca Fred și Barney în epoca de piatră

„Gaura neagră” de la Aeroportul Otopeni: „Într-un an de zile „s-au evaporat” 170 de cărucioare de bagaje!