Mergi direct la conținut »
Ce conține pâine neagră din comerț. "A ajuns să nu mai aibă doar făină, drojdie și apă"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ce conține pâine neagră din comerț. „A ajuns să nu mai aibă doar făină, drojdie și apă”

Asociația Națională de Protecția Consumatorilor - InfoCons - a aflat ce conține pâine neagră din comerț, realizând un studiu cu privire la informațiile ce se regăsesc pe etichetele produselor de panificație de acest tip.

Astfel, în cadrul studiului au fost analizate 24 de produse, de la următorii producători sau  distribuitori: S.C. Vel Pitar S.A., S.C. Karamolegos Bakery România S.A., S.C. Dobrogea Grup S.A., S.C. Lidl Discount S.R.L., Metro Cash&Carry România S.R.L., Auchan România S.A., S.C. Grewe S.R.L.

Din punct de vedere al glucidelor și zaharurilor

Cantitatea de glucide din produsele studiate s-a situat între 13 și 51.7g/100g de produs. 13g este cantitatea cea mai mică de glucide, regăsită într-unul din produsele studiate.

51.7g este cantitatea cea mai mare de glucide, regăsită într-unul din produsele studiate. Aproape 40 de grame de glucide/100g au avut, în medie, produsele studiate.

Cantitatea de zaharuri din produsele studiate s-a situat între 0.2 și 5.4g/100g de produs. 0.2g este cantitatea cea mai mică de zaharuri regăsită într-unul din produsele studiate, echivalentul a 0,4% din totalul cantității de glucide din produsul respectiv.

5.4g este cantitatea cea mai mare de zaharuri regăsită într-unul din produsele studiate, echivalentul a 12% din totalul cantității de glucide din produsul respectiv.

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”
Recomandări

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”

 

2.59g/100g de zaharuri au avut, în medie, produsele studiate, echivalentul a 6% din totalul cantității de glucide din produse.

Produsele cu cel mai mare nivel de zahăr:

Loc Denumire Produs Zaharuri (g/100g)
1. KB Pâine Toast cu făină graham, 300 g 7g
2. KB SELECTED Pâine cu făină integrală, 500 g 5.4g
3. Vel Pitar French Toast Integral, 600 g 5.2g
4. KB SELECTED Pâine cu făină integrală de grâu și amestec de semințe, 500 g 4.5g
5. Boierească Neagră, 700 g 4.4g
6. Grewe Pâine cu făină integrală, 500 g 3.8g
7. Grewe Pâine cu secară, 500 g 3.75
8. KB Pâine toast cu făină integrală, 600 g 3.3g
9. Dobrogea, Pâine de secară cu esteri de stanoli din plante, 240 g 3.2g
10. GOURMAND 7 Semințe, 700 g 3g

Ppentru a vedea întreaga cantitate de glucide și de zaharuri din produsele studiate, click aici.

Cel mai mare spital din Argeș nu le face gravidelor ecografii decontate. Sunt îndrumate să plătească până în 400 de lei „unde doresc dumnealor”
Recomandări

Cel mai mare spital din Argeș nu le face gravidelor ecografii decontate. Sunt îndrumate să plătească până în 400 de lei „unde doresc dumnealor”

 

Pe etichetele produselor nu a fost specificată natura zaharurilor (ex.: zaharuri simple, zaharuri naturale, zaharuri roșii etc.). În cadrul studiului nu a fost luat în calcul niciun tip de pâine fără gluten.

„Pâinea noastră cea de toate zilele a ajuns astăzi să nu mai conțină doar făină, drojdie și apă, ci și tot felul de substanțe aproape imposibil de citit, alături de o cantitate considerabilă de zahăr. Așadar, gândiți-vă bine când cumpărați o pâine pentru că s-ar putea să ajungem să facem un sandviș cu doar 2 felii de pâine, deoarece conțin tot ce ne trebuie sau tot ce nu ne trebuie, fără a mai adăuga ceva. Noi am citit eticheta pentru tine, însă va trebui să o citești și tu”, a declarat președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea

Poți să mănânci pâine fără să te îngrași? Da!!! Iată 5 trucuri ca să incluzi cu încredere pâinea în dieta ta


Citește și: EXCLUSIV/ Negocieri dure, încheiate cu succes! Liviu Vârciu și fosta iubită s-au înțeles cum să împartă timpul petrecut cu fetița


Close
Închide
  Close