Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Aglomerație la taberele gratuite pentru pensionari oferite de Primăria București: “Vreau să trec și eu granița măcar o dată-n viață!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ Aglomerație la taberele gratuite pentru pensionari oferite de Primăria București: “Vreau să trec și eu granița măcar o dată-n viață!”

VIDEO/ Aglomerație la taberele gratuite pentru pensionari oferite de Primăria București: “Vreau să trec și eu granița măcar o dată-n viață!”

Aglomerație la taberele gratuite pentru pensionari oferite de Primăria București. Sute de pensionari au venit astăzi de dimineață la Centrul pentru Seniori al Municipiului București ca să prindă un loc la vacanța în Grecia. S-au declarat extrem de încântați că distracția nu-i costă niciun ban.

De Delia Chilianu,

Peste 400 de persoane au venit astăzi pe strada Constantin Mille nr. 10 ( incinta DGASMB) să se înscrie la tabăra cultural-educativă organizată în Paralia-Katerini, Grecia. Primăria Capitalei asigură un pachet all-inclusiv pe parcursul a 8 zile (7 nopți), pentru 1. 000 de beneficiari. Cum locurile s-au dat în ordinea înscrierii, pensionarii s-au înghesuit să fie siguri că apar pe liste.

Cei mai mulți au aflat de la copii sau prieteni despre “cadoul” pe care îl face Primăria pentru pensionarii din București.

N-am fost niciodată în străinătate. Am o pensie de 1.023 de lei după 36 de ani de muncă în Chirurgie și în Urgență. E o idee binevenită pentru pensionari. Vreau să văd grecia. Vreau să trec și eu granița măcar o dată-n viață”, Antonia Stoican, 57 de ani.

Am mai fost în Grecia de 16 ori cu un grup de babe. Am venit la 08.30 și m-am înscris numărul 187, deci deja erau aproape 200 de persoane înaintea mea. Probabil că au auzit mult mai devreme. Cum babele n-au somn, probabil, că gata de la 6 (dimineața- n.r.) gata eu fost pe recepție (..) Eu mă gândesc că are un substrat pomana asta care este. Să ne abată privirea de la ce se întâmplă în țară. Ceva nu e în regulă. Prea e pomana mare”, spune Georgeta Șoltuz, 78 de ani”.

Am mai fost de două ori: în paralia și în Nei Pori. Vreau să mai merg de plăcere. Dacă se poate, de ce nu?Drumul e obositor, dar merită. Se apropie din ce în ce mai mult această doamnă (Gabriela Firea- n.r.) de sufletele noastre”, Florica Mărculescu, 76 de ani.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Fiica mea a văzut pe internet și mi-a zis Mami, e o ofertă supertare pentru tine. M-am bucurat tare mult când am văzut, dar am zis inițial că este o caterincă” Rodica Ouatu, 69 de ani.

Înscrierile continuă luni, 6 august

Pensionarele care stăteau la coadă, majoritatea cu pălărie, cu ochelari de soare și evantaie s-au arătat deranjate de organizarea evenimentului și ar fi vrut să “meargă mai repede”. Alexandra Dobre, directorul Centrului pentru Seniori al Municipiului București, le-a răspuns că toți angajații sunt implicați în această activitate și că la regulament s-a lucrat de mai bine de o lună cu juriști, avocați și oameni de specialitate din Primăria Capitalei. Regulamentul prevede, printre altele, ca pensionarii să nu consume alcool și droguri.

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut

Astăzi au fost primite 250 de persoane, restul urmând a fi preluate luni, 6 august, atunci când se reia programul cu publicul. Înscrierea pentru participarea la tabăra cultural-educativă se va face prin depunerea unui dosar de înscriere la Centrul pentru Seniori al Municipiului București, la adresa provizorie din Strada Constantin Mille nr. 10, sector 1 (incinta sediului D.G.A.S.M.B., parter) începând cu data de 01 August 2018, Luni –Joi în intervalul orar 10:00-16:00.

Condiții de participare:

Alocarea unui loc în cadrul Taberei tematice cultural-educative în Grecia se face se va face în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile. Așa sună anunțul pus pe site-ul Centrului pentru Seniori al Municipiului București, organizatorul evenimentului.

Condițiile pentru participarea gratuită la tabăra cultural-educativă sunt:

Solicitantul are domiciliul sau reședința în Municipiul București de cel puțin 1 an înaintea datei de depunere a dosarului de înscriere;
Solicitantul are vârsta minimă de cel puțin 50 de ani, împliniți la data depunerii dosarului de înscriere, conform R.O.F. CSMB;
Solicitantul este apt din punct de vedere medical pentru a participa la toate activitățile aferente taberei;
Solicitantul are un venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1900 lei), reprezentând venituri din pensie sau salarii.

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte
Recomandări

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte

Programul este pentru 5 serii, în perioada 24 august-  21 septembrie ( data ultimei plecări). Primăria Municipiului București oferă gratuit:

  • transport dus-întors cu autocarul București (Arena Națională) – Grecia (Hotel localitatea Paralia-Katerini) și retur;
  • cazare în cameră cu 2 paturi, pentru 7 nopți;
    masă (mic dejun-prânz-cină) pentru 7 zile;
  • excursie turistică pentru vizitarea Muntelui Olimp cu ghid turistic;
  • excursie turistică pentru vizitarea obiectivelor turistice din Metora cu ghid turistic;
  • petrecere culturală tematică “Seară Grecească”;
  • petrecere culturală tematică “Seară Românească”.

CITEȘTE ȘI:

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ / Inculpați interceptați de DNA când povestesc intervențiile la Firea&Pandele!


 

 

Close
Închide
  Close