MENIU CAUTĂ
21 Iun. 2015 11:10

Ai bani în BANCĂ? O să primești VEȘTI PROASTE!

Distribuie

Grupurile care dețin cele patru mari bănci grecești din România au problem serioase la ele acasă. Statul elen nu a reușit să se înțeleagă cu Fondul Monetar Internațional și cu guvernele cărora le datorează bani, iar riscul ca băncile să își închidă temporar casieriile devine din ce în ce mai mare. Zilnic, din băncile grecești pleacă sute de milioane de euro. De altfel, specialiștii au ajuns deja să se întrebe cum de au mai rămas în picioare.
”Nici o bancă din Europa nu ar fi făcut faţă retragerilor masive de capital cu care s-au confruntat creditorii eleni în ultimele luni”, crede ministrul austriac de finanțe.
În România există patru mari bănci cu acționar grec, ele adunând sute de mii de clienți cu depozite. Este vorba despre Alpha Bank, Banca Românească, Bancpost și Piraeus Bank.
Totuși, băncile grecești în România au o situație mult mai bine decât cele din țara de origine. Ele sunt supravegheate de Banca Națională a României, nu de Banca Greciei. Potrivit legii, toate depozitele mai mici de 100.000 de euro sunt garantate în România.

Comentarii