Câți bani primesc membrii birourilor electorale la alegerile prezidențiale 2025

– Președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară, locțiitorii acestora și operatorii de calculator vor primi 248 de lei pe zi.

– Membrii acestor birouri vor primi 180 de lei pe zi, conform OUG 1/2025.

– Pentru secțiile de votare din străinătate, sumele sunt mai mari: 548 de lei pentru președinți și locțiitori, 495 de lei pentru membrii care îndeplinesc și atribuții de operatori de calculator, și 450 de lei pentru ceilalți membri.

– Președinții birourilor electorale județene și ai sectoarelor din București, locțiitorii și membrii acestora vor primi 225 de lei pe zi.

– Informaticienii vor primi 128 de lei, iar personalul tehnic auxiliar 150 de lei pe zi.

– Pentru Biroul Electoral Central, președintele, locțiitorul și membrii vor primi 263 de lei pe zi, în timp ce personalul tehnic auxiliar va primi 225 de lei.

– Pentru birourile electorale pentru votul prin corespondență, președinții și locțiitorii vor primi 263 de lei pe zi, membrii 180 de lei, iar operatorii de calculator 248 de lei.

Pe ce durată se dă plata indemnizațiilor la alegerile prezidențiale 2025

Durata pentru care se acordă aceste indemnizații variază în funcție de rol și locație.

Vladimir Kara-Murza, disident rus: „După ce regimul Putin va cădea, Rusia va avea nevoie de experiența României privind trecerea de la dictatură la democrație” INTERVIU
Recomandări
Vladimir Kara-Murza, disident rus: „După ce regimul Putin va cădea, Rusia va avea nevoie de experiența României privind trecerea de la dictatură la democrație” INTERVIU

– De exemplu, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară, locțiitorii acestora și operatorii de calculator primesc indemnizațiile nu mai mult de cinci zile pentru primul tur de scrutin și de trei zile pentru al doilea tur de scrutin.

– Pentru secțiile din străinătate, perioada este mai lungă. Președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate și locțiitorii acestora primesc indemnizațiile nu mai mult de cinci zile pentru fiecare tur de scrutin.

– Pentru votul prin corespondență, perioada este și mai extinsă. Președinții birourilor electorale pentru votul prin corespondență și locțiitorii acestora primesc indemnizațiile nu mai mult de șapte zile pentru fiecare tur de scrutin.

– În contextul acestor indemnizații, o zi de activitate este definită ca „munca desfăşurată pe parcursul unei zile calendaristice, indiferent de numărul de ore prestate”.

Există și situații în care se acordă indemnizații suplimentare.

– De exemplu, „preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, care îndeplinesc şi atribuţiile birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă, locţiitorii acestora şi membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate primesc în plus o indemnizaţie fixă de 263 de lei, cu condiţia recepţionării de plicuri privind exercitarea votului prin corespondenţă”.

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.