De Ioana Tomescu,

„Nominalizat pentru “Dumnezeul achizițiilor. Alex Nedea, alături de David Muntean, a săpat onest în ogorul de informații despre achiziții și a găsit o pepită de aur: un nod al relațiilor de corupție care leagă persoane din vârful ierarhiei politice cu un ierarh aparent mărunt. Informațiile generate de investigația propriu zisă sunt cu atât mai percutante cu cât multiplele calități ale eroului principal al video-anchetei îi dau acestuia o aură de haz/necaz. Așa se face că ancheta a devenit vedetă a produselor de investigație din ultimele luni”, își motivează decizia Centrul Rațiu pentru Democrație.

Alex Nedea a debutat în presă în anul 2004, ca jurnalist pe educație la ziarul „Adevărul”. Ulterior, Alex Nedea a ajuns reporter la „Jurnalul Național”. În martir 2008,  s-a alăturat televiziunii Realitatea TV ca jurnalist de investigație. A lucrat în echipele de investigație ale Jurnalului Național, cotidianului Adevărul și în echipa emisiunii “În premieră”, difuzate de Antena 3, unde a realizat documentare despre situația curentă.

În anul 2011, Alex Nedea a câștigat Premiul pentru Jurnalism de Investigație, decernat de Clubul Român de Presă. Alte premii în palmaresul jurnalistului de investigații cuprind „European Reporter” Grand Prize, acordat de Comisia Europeană, și Silver World Medal (în anul 2014), decernat de New York Festivals TV & Film Awards.

Alex Nedea a fost laureatul Superscrieri, în 2016 și 2017, precum și al Bronze World Medal (în anul 2018), acordat de New York Festivals TV & Film Awards.

Foto: Facebook Alex Nedea

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."
GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."