El a declarat, pentru Antena 3, că „INML și-a revenit și el, deși Gheorghe Dincă a indicat aceleași lucru și despre Alexandra”.

Cumpănaşu consideră că specialiştii INML s-au grăbit în cazul raportului privind ADN-ul Alexandrei şi că a menţionat că rezultatul privind oasele din pădure, de pe care nu a putut fi extras profilul genetic, arată că nu mai pot fi luate în considerare declaraţiile lui Gheorghe Dincă.

”Eu cred că cei de la INML încep să realizeze pericolul în care se află dacă nu se pot face profesionist aceste analize. Cred că în cazul Alexandrei s-au grăbit. Mă bucur foarte mult că nu se poate profila că e Luzia, pentru că sunt două fete tinere”, a spus Cumănașu.

Alexandru Cumpănașu, pentru Antena 3

El afirmă că pentru familia Alexandrei lucrurile devin tot mai clare, în sensul că toate declaraţiile spuse la început despre Alexandra cad ca un castel de domino.

Acesta a oferit o reacție și pentru Mediafax, în care susține că anchetatorii, neavând nicio dovadă a decesului Luizei Melencu şi neavând nişte certitudini în ceea ce o priveşte pe Alexandra, ar trebui să-şi concentreze acum activitatea pe găsirea fetelor şi nu pe demonstrarea aberaţiilor lui Dincă care să-l încrimineze pe propria declaraţie.

Potrivit unchiului Alexandrei, dacă ar fi în locul familiei Luizei, ar cere o analiză în afara ţării, aşa cum a solicitat pentru nepoata sa.

Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
Recomandări
Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
 

Astăzi, familia Luizei Melencu a confirmat deja că vrea să apeleze la un laborator din străinătate.

Totodată, Cumpănaşu mai spune că INML s-ar fi grăbit cu analiza în cazul Alexandrei.

„Eu nu vreau să acuz pe nimeni, dar cred că în cazul Alexandrei a existat o grabă nejustificată de 4 zile în care să comunice acest rezultat preliminar, în condiţiile în care, dacă este nevoie voi dovedi că toate instituţiile pe care le-am contactat ne dau ca timp de răspuns între 2 şi 3 săptămâni.

Alexandru Cumpănașu, pentru Mediafax:

Unchiul Alexandrei a amintit și de faptul că, la un moment dat, în comunicatul DIICOT se precizează faptul că procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor.

Ad placeholder

„Oamenii ăştia dau cu pipeta rezultate, este inaccepabil aşa ceva. Eventual aşteptau până terminau toată analiza măcar să ştie famila aceasta şi noi punctul lor de vedere cu privire la tot. Adică ce fac acum, iau os cu os şi ne dau răspunsuri treptate? Este absolut jignitor la adresa noastră, a tuturor!

Alexandru Cumpănașu:

În acest context, el crede că ori DIICOT nu a cerut expertiza asupra a tot ce a identificat, ori INML a făcut expetize separate neconcludente pentru că trebuie să fie coroborate. În oricare din situaţii, lucrurile sunt grave, mai spune Cumpănaşu.

Specialiştii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, arată DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziţie de refacere a analizei.

Citeşte şi:

Mama Luizei, după ce INML nu a putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure: ”Refuz să cred că Luiza este moartă”

Avocatul și bunicul Luizei Melencu, reacții după ce INML a anunțat că nu se poate evidenția niciun ADN din oasele din pădure. Familia vrea să apeleze la un laborator din străinătate

Cazul Caracal | Care este procedura de extragere ADN din material biologic degradat. Medic legist: Tehnica este complicată

Necunoscutul din topul celor mai bogați foști sportivi din lume, alături de Țiriac. Afacerea care i-a adus o avere de 600 de milioane de dolari
PARTENERI - GSP.RO
Necunoscutul din topul celor mai bogați foști sportivi din lume, alături de Țiriac. Afacerea care i-a adus o avere de 600 de milioane de dolari
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI