Mergi direct la conținut »
Alianța 2020 USR PLUS dă în judecată Poşta Română, pentru că a refuzat să le distribuie pliantele electorale
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Alianța 2020 USR PLUS dă în judecată Poşta Română, pentru că a refuzat să le distribuie pliantele electorale

Alianța 2020 USR PLUS dă în judecată Poşta Română, pentru că a refuzat să le distribuie pliantele electorale

Alianța 2020 USR PLUS a anunțat că va da în judecată două filiale ale Poștei Române, din Giurgiu și Tulcea. Reprezentanţii alianţei spun că cele două filiale au refuzat să distribuie pliantele electorale ale USR PLUS, dar au distribuit ziarele de campanie ale PSD.

De Valentina Postelnicu,

„Filialele Poștei Române au distribuit ziarele de campanie ale PSD, dar refuză să distribuie pliantele Alianței 2020 USR PLUS deoarece conțin un îndemn la vot pe 26 mai și în opinia reprezentanților instituției reprezintă “propagandă electorală”. Legea 334/2006 stabilește clar care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite cumulativ pentru ca un material să fie considerat material de propagandă electorală. Prezența cuvântului „votează” sau orice alt îndemn de a vota cu un anumit competitor electoral nu este un criteriu pe baza căruia să se stabilească dacă un material este propagandă electorală sau nu”, a transmis Alianţa.

“Poșta Română acționează discreționar deși este o instituție de stat, iar în perioada electorală toate partidele ar trebui să beneficieze de aceleași servicii. Suntem puși la zid din cauza ordinelor politice de la București pe care le primesc cei din teritoriu. Refuzăm abuzul la care suntem supuși, astfel că vom da în judecată Poșta Română. Legea este de partea noastră”, a transmis Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei din USR.

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

În comparație, lipsa cuvântului “votează” de pe materialele PSD distribuite de Poșta Română nu exclude caracterul electoral, care identifică clar un partid, care se adresează publicului larg și care depășește limitele activității jurnalistice de informare a publicului. În concluzie, Poșta Română aplică condiții diferite partidelor politice în campania electorală.

“Ziarul PSD distribuit către pensionari de Poștă este o maculatură de propagandă de cea mai joasă speță iar Alianței 2020 USR PLUS i se interzice să distribuie un pliant de informare. Aici nu este doar o problemă de dublu standard ci un simptom al vremurilor pe care le trăim în care PSD-ul a pus sub control majoritatea instituțiilor statului. Acest lucru este inacceptabil pentru noi.”, conchide Vlad Voiculescu, coordonatorul campaniei din PLUS.

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false
Recomandări

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat, la rândul lui, că va da în judecată Poşta Română, pentru distrubuirea pliantelor PSD.

„Fiecare factor poștal este obligat, sub semnul amenințării pierderii locului de muncă, să distribuie această porcărie, această mizerie produsă de creierele bolnave ale liderilor PSD, care arată disperarea și ruperea de realitate a acestor derbedei politici care au pierdut orice urmă de normalitate și de bun simț în acțiunea publică”, spune Orban.

Poşta Română distribuie materiale de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe baza unui contract comercial plătit. Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului Postmesager Plus. Valoarea contractului este de 925.000 de lei, care au fost deja virati companiei”, se arată într-un răspuns al Poştei Române.

Citeşte şi: Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM

Close
Închide
  Close