De Daniel Ionașcu,

Complementar cu aceasta va fi adoptată o altă măsură, care permite identificarea apelanților.

”Tot pentru o mai bună localizare a persoanei care solicită ajutor este necesară identificare apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care folosește numărul (de) pe care apelează.

Totodată, este nevoie și de o înăsprire a sancțiunilor aplicate pentru cei care apelează în mod abuziv serviciul 112. Astfel de atitudini, care generează costuri inutile, si, mai grav, pun în pericol viețile celor care au cu adevărat nevoie de ajutor, trebuie puternic descurajate.

Vom majora cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor care alertează în mod fals echipajele de intervenție în situații de urgență. Maximul amenzii va fi crescut de cinci ori, de la 1.000 de lei la 5.000 de lei”, a declarat Dăncilă.

Problema apelurilor false

Din totalul apelurilor la 112, un procent de 45% sunt apeluri false. Dintre acestea, două treimi ar fi apeluri din buzunar.

Recent, însă, după cazul crimelor din Caracal au apărut tot mai multe apeluri la 112 din partea unor persoane care susțineau că sunt sechestrate, dar nu era așa.

O femeie a furat portofelul iubitului și și-a pus tatăl să sune la 112 susținând că a fost răpită, în vreme ce o adolescentă de 16 ani a sunat la numărul de urgență susținând că a fost sechestrată, dar s-a dovedit că aceasta a făcut o farsă iubitului.

VIDEO Adriana Nedeea LA FIX – Ce a declarat Viorica Dăncilă la ședința de Guvern

Citeşte şi:

O tânără din Caracal a pus pe jar degeaba autoritățile, după ce a sunat la 112 și a anunțat că e sechestrată. A fost căutată 12 ore, dar totul s-a dovedit o farsă pornită de la un pariu

Dosarul Caracal. DIICOT a declinat către Secția Specială ancheta privind apelurile Alexandrei la 112

O fată de 14 ani din Iași și-a minţit mama că a fost răpită, pentru a fugi la Bucureşti. Avea întâlnire cu un tânăr cunoscut pe o rețea de socializare

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.