Acțiunea s-a concretizat prin verificarea a 1.285 de obiective, iar inspectorii ANSVSA au dat 224 de amenzi contravenționale, care au totalizat 1.615.100 de lei, adică aproximativ 320.000 de euro. Totodată, au fost emise 6 ordonanțe pentru suspendarea activității și 6 ordonanțe pentru încetarea activității.

„Detaliat, în perioada 28 – 29 aprilie, controalele inspectorilor ANSVSA au vizat: 723 de unități de alimentație publică, 93 de pensiuni turistice, 16 unități de tip catering, 42 de unități de cofetărie/patiserie, 55 de laboratoare de cofetărie, 90 de unități tip supermarket/hipermarket, 165 de magazine alimentare și 101 de alte tipuri de unități”, a transmis ANSVSA în comunicat.

De asemenea, a fost confiscată o cantitate de 344 kg de carne pește, ouă și produse lactate, care prezentau un risc pentru sănătatea consumatorilor.

Principalele neconformităţi identificate și sancționate au fost:

  • Lipsa documentelor de înregistrare
  • Nerespectarea cerințelor de igienă
  • Produse expirate
  • Etichetarea necorespunzătoare
  • Comercializarea produselor fără respectarea condițiilor de temperatură
  • Lipsa documentelor pentru demonstrarea trasabilității.
Foto: ANSVSAIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10
Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI

Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.