La începutul emisiunii, Raed Arafat i-a sfătuit pe oameni să sune la DSP, dacă au aflat că testul lor e pozitiv, pentru a cere sfaturi.

Cetățeanul care are o urgență, care nu se simte, nu respiră bine, trebuie să sune la 112. La DSP, se sună dacă ți-a venit testul pozitiv, pentru a cere sfaturi, se cer detalii despre carantină.

Raed Arafat:

Doar că o problemă majoră o reprezintă faptul că la telefoanele DSP nu răspunde mereu cineva. Mai mulți oameni s-au plâns de acest lucru, în ultima perioadă.

Libertatea a semnalat disfuncționalitățile acestei instituții în cazul fetei de 22 de ani din Rucăr care a murit la câteva zile după mama ei, în cel al unui tânăr cu COVID care s-a dus singur la spital după ce DSP nu i-a răspuns la telefon sau în cel al unei femei din Timișoara care a primit un răspuns șocant.

Arafat: “O să mă interesez care este situația”

În experimentul făcut live de televiziunea Digi24, au fost apelate aproape 9 numere de telefon de la DSP București. Niciun răspuns.

”Nu pot să justific așa ceva. O să mă interesez care este situația, o să vorbesc cu STS”, a declarat Raed Arafat, care a recunoscut că trebuie verificat sistemul de apelare și trebuie suplimentat numărul angajaților.

Deci aici chiar îmi pare rău. Chiar o să ridic problema. Trebuie găsită o soluție aici, fără nici o discuție, S-au detașat destui oameni acolo. Nu înțeleg de ce sună de doar 3-4 ori și după aia intră mesageria. Trebuie văzut modul lor de organizare,

Raed Arafat, la Digi 24:

După 30 de minute și abia la al 10-lea număr încercat a răspuns una dintre angajatele de gardă la DSP București.

Ad placeholder
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
Recomandări
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
 

Aceasta a spus că este de serviciu, alături de alte două colege, ”dar nu facem față telefoanelor, care sună încontinuu”. Fiecare dintre persoanele de gardă ar trebui să răspundă la trei aparate care sună în același timp: ”Ca să vă răspund, am închis trei apeluri în așteptare”.

“Nu știu durata medie a timpului de așteptare pentru apelant”

Ulterior, Florentina Iacobi, director adjunt al DSP București, a spus că ”prelucrăm 200 de cazuri pe zi, dar nu pot să precizez durata medie a timpului de așteptare pentru o persoană care ne sună”.

”Vom dubla numărul angajaților de gardă. Sunt probleme vechi la DSP București, noi suntem răspândiți în cinci sedii”, a mai spus Iacobi.

La final, Arafat a afirmat că Direcțiile de Sănătate Publică nu sunt în subordinea sa, ci a Ministerului Sănătății, dar va ridica această problemă reacției DSP-urilor la solicitările cetățenilor în următoarele întâlniri cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Citeşte şi:

Medicii de familie susțin că nu pot da concedii medicale pacienților cu COVID-19, deoarece nu primesc documentele necesare de la DSP

Noi restricții pentru români la intrarea în Ungaria, de la 1 august: teste PCR pe cheltuială proprie sau carantină 14 zile

Munca de acasă ne arată cum s-ar putea schimba orașele, iar satul ar putea deveni un nou spațiu al oportunităților

Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
PARTENERI - GSP.RO
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI