De Daniel Ionașcu,

Din această cauză, deputatul USR Adrian Prisnel a trimis o scrisoare deschidă companiei americane în care cere ca aceasta să aibă o relație corectă cu angajații săi.

Reamintim, toate contractele de muncă din România trebuie modificate de la 1 ianuarie 2018, odată cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Pentru ca oamenii să nu simtă o scădere a veniturilor nete, patronii trebuie să majoreze salariile brute cu 22%.

Guvernul a aprobat joi prelungirea termenului până la care contractele renegociate sunt înregistrate în sistemul REVISAL, cel în care se ține evidența angajaților din România, până la 31 martie 2018.

„Câțiva angajați ai Ford Craiova mi-au trimis o comunicare internă prin care compania condiționează creșterea salariilor brute, după trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, de acceptarea unor termeni dezavantajoși, din punctul de vedere al angajaților. Chiar dacă condițiile pentru acest acțiuni au fost create de iresponsabila revoluție fiscală a Guvernului Tudose, dezaprob folosirea de către companie a momentului pentru a obține o poziție avantajoasă în negocierea cu angajații. De aceea i-am trimis domnului John Oldham această scrisoare deschisă”, a declarat Adrian Prisnel, în comunicat.

Scrisoare deschisă

Iată, mai jos, ce conține scrisoarea deschisă a parlamentatului USR.

”Stimate Domnule John Oldham,

Înțeleg greutățile pe care companiile private trebuie din păcate să le depășească pentru a se adapta creativității politicilor fiscale ale actualului Guvern, și apreciez angajamentul Ford de a respecta noile condiții și a renegocia contractul colectiv de muncă cu angajații săi.

Totuși, oferirea salariilor corecte doar în schimbul renunțării la o parte din beneficiile salariale și non-salariale, cum pare să fie cazul din comunicarea internă pe care o parte din angajații dumneavoastră mi l-au transmis-o, ar fi în opinia mea, o încălcare tocmai a valorilor fundamentale ale companiei Ford.

Henry Ford și-a construit compania și reputația în egală măsură atât pe devotamentul neîncetat față de inovație, cât și pe tratamentul corect și principial al angajaților. Acesta este fordismul, care a făcut compania puternică și i-a permis să dăinuie de mai bine de un secol și să treacă cu bine prin perioade mai complicate decât aceasta.

Ford este un angajator respectat în Craiova, în Dolj și în România, iar viabilitatea sa economică este importantă pentru noi toți. Am încredere că Ford va găsi o cale, așa cum a reușit mereu să o facă, să rămână competitiv, păstrând totuși o relație corectă și pricipiala cu angajații săi.

Adrian Prisnel, Uniunea Salvați România,

Membru în Parlamentul României”.

Ford produce la Craiova modelul SUV EcoSport începând cu luna octombrie, iar primele 600 de unități au fost trimise recent la export cu destinațiile Marea Britanie și Germania.

Ford are acum 4.200 de angajați la Craiova.

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri