Mergi direct la conținut »
#SalariileRomanilor. Guvernul a decis că angajatorii pot înregistra trecerea contribuțiilor la salariat în sistemul REVISAL până la 31 martie 2018
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > #SalariileRomanilor. Guvernul a decis că angajatorii pot înregistra trecerea contribuțiilor la salariat în sistemul REVISAL până la 31 martie 2018

#SalariileRomanilor. Guvernul a decis că angajatorii pot înregistra trecerea contribuțiilor la salariat în sistemul REVISAL până la 31 martie 2018

Guvernul a decis prelungirea termenului până la care angajatorii pot înregistra salariile angajaților până la 31 martie 2018. Toate cele 6,3 milioane de contracte de muncă trebuie modificate, în contextul trecerii contribuțiilor sociale și de sănătate de la angajator la angajat.

De Daniel Ionașcu,

Reamintim, în România există 5,5 milioane de angajați și, pentru ca aceștia să nu piardă bani, angajatorii trebuie să le majoreze salariile brute cu 22% pentru a compensa trecerea contribuțiilor în sarcina lor.

”Ca urmare a consultărilor avute cu mediul de afaceri, în contextul întoarcerii sarcinii fiscale de la angajator la angajat, va propunem astăzi un proiect de Hotărâre de Guvern prin care termenul de transmitere a actelor adiționale la contractele de muncă, în REVISAL, să fie prelungit, în mod excepțional, până la dată de 31 martie 2018.

Decizia este menită să vină în sprijinul angajatorilor, astfel încât aceștia să aibă suficient timp la dispoziție pentru a transmite noile documente, în condițiile în care în REVISAL sunt înregistrate, în prezent, peste 6,3 milioane de contracte, aferente unui număr de 5,5 milioane de angajați, unii dintre ei având mai mult de un contract de muncă.

Același proiect de HG mai prevede că, ulterior datei de 31 martie 2018, termenul de transmitere a modificărilor ce vizează salariile, indemnizațiile, sporurile sau alte adaosuri, în cazul contractelor de muncă în vigoare, către REVISAL, să devină de 20 de zile lucrătoare”, a afirmat, la începutul ședinței de Guvern, Olguța Vasilescu, ministrul Muncii.

Patru angajatori din cinci operează modificările online

Conform oficialului, 81% dintre cei 576.000 de angajatori operează online modificările în sistemul REVISAL, iar restul de 19% merg la ghișeu cu documentele.

”Reamintesc faptul că transferul contribuțiilor de la angajator la angajat se face cu dată de 1 ianuarie 2018, în conformitate cu noul Cod Fiscal, termenul fiind prelungit doar în ceea ce privește obligația de transmitere a datelor către REVISAL. Nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar comunicarea efectuării acesteia către Inspecția Muncii”, a punctat Olguța Vasilescu.

Potrivit Guvernului, în cazul contractelor nou încheiate, acestea trebuie transmise, în continuare, către registru, cu o zi înainte ca angajatul să își înceapă activitatea.

REVISAL este registrul general de evidență a tuturor salariaților din România.

Close
Închide
  Close