Gazda emisiunii a fost jurnalista Alina Manolache, iar tema abordată a fost legată de tensiunile politice ale momentului. Printre altele, Raluca Turcan a explicat modalitatea prin care PNL vrea sa ajungă la „anticipate” și cum va reuși să depășească obstacolele pregătite de PSD.

De asemenea, Raluca Turcan a vorbit și despre strategia liberalilor pentru alegerile locale și a răspuns acuzațiilor că ”este blat” între PNL și PSD.

Redăm mai jos, LIVE, declarațiile făcute de Raluca Turcan la „Interviurile Libertatea”

 • „Mă aștept din partea PSD la ce este mai rău. Varianta alegerilor anticipate este o procedură care ar da legitimitate Parlamentului, astfel încât să poată să lucreze coordonat și loial cu Guvernul și cu Președintele României”
 • „Acum, Parlamentul este o redută a PSD-ului. Este captiv PSD-ului și are ca principală sarcină blocarea activității Guvernului și a președintelui României. De aceea, nu am așteptări de bună credință din partea PSD-ului”.
 • „Am însă așteptări că vom reuși, prin presiunea publică, prin intermediul mass-media, al oamenilor să îi obligăm să respecte legea și constituția”
 • „Teoretic, în 60 de zile, ar trebui să finalizăm în Parlament toată această procedură de declanșare a alegerilor anticipate. În același timp, din momentul depunerii listei la Parlament, sunt 15 zile în care trebuie convocat votul de învestitură pentru Cabinetul depus la Parlament și programul de guvernare, inclusiv audierile miniștrilor în comisiile de specialitate. Și vom cere apăsat să fie respectat regulamentul comun și în 15 zile să avem audierea miniștrilor în Parlament și votul de învestitură pentru noul guvern”
 • „Câte semnale publice trebuie să mai primească (n. red. PSD) pentru a înțelege mesajul: să meargă în Opoziție, să lase un Guvern care în trei luni a făcut de 10 ori mai mult decât au făcut ei în trei ani și să dea României o șansă?”
 • „Risc să folosesc o formulă mai plastică. Eu suspectez PSD-ul de ticăloșie, nu de prostie”
 • „Societatea românească așteaptă alegeri anticipate. De aceea, este foarte ușor pentru ei să spună ceea ce vor oamenii și să facă total pe dos”
 • „A invoca un blat între PSD și PNL este ca și cum ai sugera că necuratul și-a dat mâna cu apostolul. Pentru că până acum trei ani, în Parlament, PNL a fost cel mai ferm și mai matur opozant al PSD. Și cel mai eficient. Am reușit, cu toate că multă lume invoca și atunci așa-zise blaturi cu PSD-ul, să învingem zdrobitor PSD-ul la alegerile europarlamentare, să dăm o lecție pe termen lung PSD-ului la alegerile prezidențiale, să dărâmăm pentru prima dată un guvern PSD de la guvernare. Cine își imaginează că PNL ar putea să dea mâna cu PSD, pur și simplu nu a înțeles că lucrurile s-au schimbat radical în PNL”
 • „La alegerile pentru primari în două tururi, am concluzionat că avem nevoie de alegerea primarilor în două tururi. Avem două variante. Dacă moțiunea trece, există posibilitatea declanșării anticipatelor. Dacă moțiunea nu trece, proiectul era aprobat și ar fi intrat în vigoare. Mai mult decât atât. Dacă moțiunea a trecut și guvernul a fost demis în Parlament, există posibilitatea ca, după ce se încheie toată procedura și va fi învestit un nou guvern, să dăm o ordonanță pentru alegerea primarilor în două tururi”.
 • „Unii invocă blatul. Și, cu cât spun mai des acest cuvânt, au senzația că îi conving pe oameni. Până la urmă, pe oameni îi conving rezultatele. Un om de rând înțelege. Este posibil ca a doua zi, prin moțiunea de cenzură, să fie demis guvernul. Un guvern responsabil este dator să ia toate măsurile, astfel încât țara să fie bine guvernată în următoarea perioadă”
 • „Evaluarea de la Ministerul Justiției este folosită de unii ca un joc de glezne. Noi am cerut Ministerului Justiției o evaluare foarte temeinică a posibilității de a da o OUG pe această lege, în condițiile în care, pe fond, se diferențiază de o ordonanță cu alegerea primarilor în două tururi, pentru că se schimbă sistemul de vot”
 • „Ordonanțele au fost date, s-a solicitat avizul consultativ. Niciuna dintre ordonanțe nu servește altceva decât interesul oamenilor. Spre deosebire de OUG date noapte de guvernele anterioare, care serveau infractorilor, pur și simplu aceste ordonanțe servesc domenii-cheie și interese majore ale românilor. Eu am conștiința împăcată că, în acea ședință, am asigurat o bună guvernare pentru România în următoarele patru luni. În fiecare săptămână vom prezenta decizii care decurg din acele ordonanțe și care demonstrează că acest Guvern este mai bun decât orice a avut România până acum”
 • „Data alegerilor se stabilește în momentul în care intrăm în procedura de organizare a alegerilor. Data se alege prin hotărâre de guvern. Vrem să meargă cât mai mulți români la vot. Alegerile se pot organiza, pe lege, în intervalul 14 mai-28 iunie. Avem mai multe scenarii de lucru, dar vom alege varianta finală în funcție de ceea ce iese din Parlament”
 • „Cu PSD este exclus să ne întâlnim. Și nu vom avea niciun fel de negociere cu cei de la PSD în privința alegerilor anticipate. Cu colegi parlamentari din PRO România voi avea și eu câteva discuții și vom vedea dacă va exista și o întâlnire instituțională între PRO România și PNL. În momentul de față, nu discutăm”.
Citeşte şi:

PSD nu va vota Guvernul Orban II. Mesajul categoric al liderului deputaților social-democrați. „Alegerile anticipate încurcă România”

Marcel Ciolacu a atacat la CCR desemnarea lui Ludovic Orban premier, a doua oară, după ce a fost demis prin moţiune de cenzură

Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
PARTENERI - GSP.RO
Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
HOROSCOP
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
RECOMANDĂRI