Mergi direct la conținut »
Antonio Tajani anunţă susţinerea în continuare a Laurei Codruţa Kovesi de către PE, pentru funcţia de procuror european: "Această hotărâre nu e revocabilă”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Antonio Tajani anunţă susţinerea în continuare a Laurei Codruţa Kovesi de către PE, pentru funcţia de procuror european: "Această hotărâre nu e revocabilă”

Antonio Tajani anunţă susţinerea în continuare a Laurei Codruţa Kovesi de către PE, pentru funcţia de procuror european: „Această hotărâre nu e revocabilă”

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi-a declarat, joi, la Sibiu, susţinerea în continuare a Laurei Codruţa Kovesi, pentru mandatul de procuror-şef european. El a precizat că mandatul votat deja de Parlamentul European rămâne valabil şi în legislatura viitoare.

De Valentina Postelnicu,

”Există o continuitate administrativă. Parlamentul (European – n.r.) a luat deja această hotărâre. Această hotărâre nu e revocabilă”, a declarat Antonio Tajani.

Laura Codruţa Kovesi a fost candidatul ales de comisiile parlamentare pentru funcţia de procuror-şef european.

Pe de altă parte, Consiliul UE a stabilit ca Jean-François Bohnert să fie desemnat pentru şefia Parchetului UE.

Până acum au avut mai multe runde de negocieri au loc între Parlament şi Consiliu, însă cele două echipe nu au ajuns la un consens, astfel că discuţiile au fost sudpendate, până după alegerile europarlamentare de la sfârşitul lunii mai.

Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, în timp ce Consiliul Uniunii Europene, din care fac parte șefii de stat și de guvern, îl preferă pe procurorul francez Jean-François Bohnert.


Citeşte şi:

INTERVIU | Dorinel Munteanu, fost antrenor la CFR Cluj și FCSB, crede că ardelenii nu mai pot rata titlul de campioană: ”E gata de două etape!”

Close
Închide
  Close