“Am făcut un efort considerabil din dorința de a pune la dispoziția celor care au nevoie de fonduri, resursele cu care să depășească această perioadă dificilă. Ne-am dorit să venim cât mai repede în sprijinul celor care au nevoie de fonduri. Am pregătit toate documentele de plată. Prin mobilizarea Agenției Naționale pentru ocuparea forței de muncă, redistribuim fondurile către bugetul de șomaj, pentru alte măsuri de sprijin. O parte din bani îi recuperăm de la Comisia Europeană”, a declarat Violeta Alexandru, într-o conferință de presă.

Ministrul a anunțat și care sunt domeniile care vor fi în continuare sprijinite.

“E adevărat, din statistici, că pandemia este ținută sub control, criza nu a trecut și de asta fac un apel la cei care revin la muncă: să respecte măsurile de prevenție.

Suntem conștienți că unele domenii trebuie să rămână închise, domenii în care activitatea presupune un public numeros. De aceea rămâne să îi sprijinim și să continuăm cu șomajul tehnic. Este vorba de spectacole, concerte, cu public peste 500 de persoane, atât în spații închise, cât și deschise. Aceste evenimente rămân, pentru moment, suspendate, interzise. Este vorba de restaurante cu spații închise, mall-uri, piscine în spații închise, grădinițe sau creșe.

Transportul aerian, până la deciziile ulterioare anunţate. Pentru că aceste activităţi rămân închise, Ministerul Muncii oferă sprijinul constând în şomajul tehnic pentru toţi cei care desfăşurau activităţi în aceste domenii şi acum nu o mai pot face. Prioritatea noastră este să sprijinim mediul economic”, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a afirmat că îşi doreşte ca Guvernul să comunice “în cel mai scurt timp posibil” decizia referitoare la majorarea punctului de pensie. Ea a spus că este adepta reducerii cheltuielilor din alte zone ale sistemului bugetar, nu de la pensii.

Citeşte şi:

Primăria Capitalei confirmă că 12 angajați de la Căminul de bătrâni N. Cajal au fost depistați cu COVID-19, dar au ieșit negativ la a doua testare. Rudele au fost informate abia la trei zile după confirmarea primelor cazuri

METEO 3 iunie. Vremea rece la început de iunie începe să se încălzească. Nu scăpăm însă de ploi

Turismul, pus la pământ de coronavirus. Scădere cu peste 98% a cazărilor în unităţile hoteliere din România

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut