MENIU CAUTĂ
25 Iun. 2017 14:01 , de Cătălin Schipor

Apa mării, remediul perfect împotriva caniculei. S-au înghesuit la scăldat GALERIE FOTO

Distribuie

Canicula de duminică a făcut ca lumea să se înghesuie la mare, acolo unde plajele au fost pline, iar apa mării a servit drept cel mai util instrument de răcorire.

Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că duminică și luni un val de caniculă va afecta România și că disconfortul termic va fi valabilă la nivelul întregii ţări duminică şi luni.

Temperatura medie a caniculei tropicale care a atins țara noastră va fi cu 8 grade mai mare decât normalul acestei perioade, în sud maximele termice ajungând să depășească 35 de grade.

Valul de canicula i-a determinat pe mulți români să fugă la mare, acolo unde briza mării atenuează din temperatura greu de suportat. Sub umbrele, cu o băutură rece, sau în apă, printre valuri, turișii, dar și localnicii, s-au ferit de caniculă duminică.

Locurile de parcare din Mamaia erau, la ora prânzului, ocupate în totalitate, terasele pline, șezlongurile aranjate cât mai aproape de malul mării, iar apa a reprezentat o bucurie nu doar pentru cei mici, ci și pentru cei maturi, care s-au răcorit cum au știut mai bine.

Și la Eforie, la Aquapark, lumea a făcut coadă la intrare încă de dimineață, distracția fiind în toi în piscine sau pe topogane toată ziua, indiferent de vârstă.

Cei care nu au ajuns până în Mamaia sau pe o altă plajă din Constanța s-au ferit de razele arzătoare ale soarelui stând în parcuri, la umbră, sau pe lângă fântânile arteziene care atunci când mai adia vântul aruncau stropi valoroși de apă rece în jurul lor.

Oamneii nu s-au ferit nici să se ude cu apa de la cișmele, astfel încât soarele să nu îi ardă prea tare pe față.

Loading...
Comentarii