12 Sep. 2017 20:26

Aproape 100 de zboruri Air Berlin au fost anulate, după ce 200 de piloți au anunțat că sunt bolnavi

Distribuie

Aproape 100 de zboruri ale companiei germane Air Berlin, aflată în insolvență, au fost anulate. Motivul poate să pară unul incredibil. Aproximativ 200 de piloți au anunțat că nu se pot prezenta la serviciu, deoarece sunt bolnavi, relatează Reuters.

Aproximativ 200 de piloți dintre cei 1.500 ai companiei au anunțat că își pot desfășura activitatea, ceea ce a dus la anularea a zeci de curse aeriene, cu plecare de pe aeroporturile Berlin Tegel, Dusseldorf, Hamburg şi Koln. În plus, absenţele piloţilor a afectat și o serie de zboruri pe care compania le efectuează pentru divizia Eurowings a Lufthansa, cu care Air Berlin a încheiat un contract.

“Nu există companie care să fi fost pusă într-o lumină mai puţin favorabilă ca Air Berlin astăzi. Este esenţial să reluăm operaţiunile, pentru a putea finaliza cu succes discuţiile cu investitorii”, a spus, într-un memo intern, directorul de operaţiuni al Air Berlin.

Potrivit sursei citate, îmbolnăvirea în masă a piloților amenință existența comaniei, aflate în insolvență, și ar putea să diminueze șansele privind păstrarea  locurilor de muncă după încheierea procedurilor de vânzare.

Într-un comunicat separat, reprezentanţii sindicatului piloţilor s-au arătat surprinşi de numărul mare de absenţe, afirmând că sindicatul nu și-a îndemnat membrii să declare că sunt bolnavi.

Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, şi-a cerut insolvenţa luna trecută, după ce Etihad Airways, principalul acţionar, şi-a retras sprijinul financiar. O situaţie similară a fost înregistrată anul trecut de operatorul aerian rival TUIfly, care a fost forţat să anuleze mai multe zboruri după ce piloţii au anunţat că s-au îmbolnăvit. Reprezentanţii sindicali au spus atunci că angajaţii s-au temut că negocierile pe tema unei potenţiale fuziuni să nu ducă la concedieri şi tăieri de salarii.


Citește și: Un italian este considerat erou după ce și-a salvat nepoata din inundații. A murit încercând să salveze restul familiei


Loading...
Comentarii