Mergi direct la conținut »
Astrid Fodor rămâne primarul municipiului Sibiu după ce a câştigat procesul cu Prefectura
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Astrid Fodor rămâne primarul municipiului Sibiu după ce a câştigat procesul cu Prefectura

Tribunalul a decis, miercuri, să anuleze ordinul fostului prefect, care a suspendat-o din funcţie în luna iulie. Astfel, Astrid Fodor rămâne primar al municipiului Sibiu. Decizia instanței este una definitivă.

De Andreea Radu,

Astrid Fodor fusese suspendată din funcție de primar al Sibiului în luna iulie, de către fostul perfect al județului Adela Muntean, în baza sentinţei a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Decizia instanţei nu a fost definitivă şi a fost atacată de Prefectura din Sibiu.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru în consiliile de administraţie de la Colegiul German ‘Samuel von Brukenthal’ şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37, potrivit Agerpres.

Fodor a explicat că la momentul acela avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să fie membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016. ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba, iar Înalta Curte a emis în luna mai 2019 decizia de admitere a recursului ANI şi a trimis motivaţia către părţile în proces şi Prefectura Sibiu.


Close
Închide
  Close