MENIU CAUTĂ
30 Aug. 2018 15:20

UPDATE: Explicațiile Poliției în cazul atacului din trenul Timișoara-Reșița. „Nu există suficiente dovezi că s-a folosit arma”

Distribuie

Zeci de pasageri au trăit clipe de groază miercuri seara, în urma unui atac asupra unui tren care circula pe ruta Timișoara-Reșița. O femeie aflată în vagon susține că un glonț ar fi trecut pe lângă capul ei. Speriați din cauza zgomotului asurzitor, unii dintre călători s-au aruncat la pământ și nu s-au mai ridicat până când trenul a oprit în gară.

UPDATE 15:20: Polițiștii din Caraș Severin au anunțat, joi, că se fac cercetări pentru distrugere deoarece nu există suficiente probe prin care să se dovedească faptul că s-a tras cu o armă în trenul de persoane care circula pe ruta Timișoara-Reșița, notează Mediafax.

„În urma incidentului sesizat prin intermediul unui apel de urgenţă 112 în data de 29.08.2018, ora 22.17, poliţiştii au prezentat dosarul procurorului de caz, care a încadrat fapta ca fiind infracţiune de distrugere. Din cercetările efectuate nu se poate concluziona că a fost folosită o armă de foc, specialiştii criminalişti urmând să stabilească natura obiectului care a spart geamul trenului Regiotrans 16113 Timişoara-Reşiţa Nord, printr-o expertiză fizico-chimică. În continuare, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, a informat IPJ Caraş-Severin.


UPDATE 8:35: O alică a pătruns prin geam, în compartiment, după ce un foc de armă a fost tras asupra unui tren de persoane care aparține unui operator privat. Poliția Transporturi Feroviare Reșița a fost sesizată printr-un apel la 112 referitor la faptul că asupra trenului Regiotrans 16.113 Timişoara – Reşiţa s-a tras din exterior un posibil foc de armă.

„Echipa operativă deplasată la faţa locului, din care a făcut parte şi un poliţist din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, nu a identificat proiectile sau fragmente de proiectil. Au fost însă ridicate probe, urmând a se efectua o expertiză criminalistică. Cercetările continuă în vederea clarificării stării de fapt, sub coordonarea Parchetului competent”, au precizat reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție Caraş-Severin, conform Mediafax

Din fericire, nicio persoană aflată în tren nu a fost rănită.


Incidentul a avut loc miercuri seară în trenul care urma să ajungă în Reșița de la Timișoara la ora 22. Cu aproape jumătate de oră înainte de a ajunge la destinație, călătorii spun că au auzit un zgomot puternic, după ce garnitura feroviară a plecat din stația Colțan, scrie infocs.ro.

Cei aproape 30 de oameni aflați în vagon au intrat în panică, după ce au auzit un zgomot de armă, iar prin unul dintre geamurile vagonului a trecut un obiect cu o viteză foarte mare, ceea ce părea a fi un glonț.

O femeie susține că glonțul i-ar fi trecut foarte aproape de cap. A stat ghemuită la podea și nu s-a mai ridicat pânâ când trenul a ajuns în gara Reșița Nord.

Mai mulți călători au sunat la 112 pentru a anunța grozăvia. Călătorii și mecanicul deopotrivă spun că în ultima perioadă vagoanele trenului sunt lovite ori geamurile sunt sparte cu pietre în momentul în care trenul trece prin două cartiere de romi de la marginea Reșiței.


Citește și SUPER EXCLUSIVITATE/ Primele imagini cu Elena Udrea gravidă în 7 luni. Avem fotografiile și dovezile pe care le vâna toată lumea! 


 

Citește mai multe despre glonţ, Reșița și tren pe Libertatea.

Comentarii