MENIU CAUTĂ
08 Ian. 2018 15:01 , de Cristian Burcioiu

EXCLUSIV / Au montat interfon la ușa blocului în care copiii au fost abuzați de polițist. Aceasta e prima măsură de protecție a locatarilor îngroziți

Distribuie

În vechiul bloc de garsoniere din cartierul Drumul Taberei, unde un băiețel de nouă ani și sora lui cu patru ani mai mică au fost abuzați sexual de Eugen Stan, agent șef adjunct la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei, se intră de-acum numai după ce treci de ușa la care a fost montată yală nouă și interfon. Oripilați și, deopotrivă, îngroziți, locatarii au decis în regim de urgență să doteze blocul cu asemenea măsuri de siguranță.

Încă de dimineață, o echipă de muncitori a lucrat continuu pentru a termina lucrarea ce le-a fost încredințată: schimbarea yaleii ușii de acces în blocul 57 din strada Serg. Maj. Cara Anghel și montarea unui interfon. 'Baricada', normală pentru zilele noastre, a fost gândită în regim de urgență după ce în liftul imobilului frații Sârbu, de cinci, și respectiv, nouă ani, au fost abuzați sexual de un individ care este polițist la 'Rutieră'.

'Ni s-a cerut să  ne facem treaba repede, de acea am tras tare. Știm ce s-a întâmplat cu cei doi copilași….E bună o astfel de măsură de protecție, mai reduce riscurile. Dai drumul la cine cunoști', ne-a spus unul dintre muncitorii care tocmai își strângea sculele, semn că lucrarea era gata.

'Să-l vedem la reconstituire, cu cătușe la mâini, cât de bărbat e!'

Locatarii – care acum sunt cu ochii în patru la tot ce mișcă pe holurile blocului lor-, sunt speriați, dar și extrem revoltați de faptul că un polițist a fost în stare să comită o asemenea oroare.

'Nu e de iertat pentru nici un adult care abuzează copii, dar atunci când e vorba de un polițist lucrurile sunt cu mult mai grave. Dacă l-am mai văzut pe aici?…Nu!!! Sper să îl vedem când l-o aduce poliția în cătușe, la reconstituire…Că așa se face, nu? Să-l vedem atunci ce bărbat e!', spun la unison oamenii care populează holurile  ale imobilului în care s-a consumat atacul asupra copilașilor.

Copilașii veneau regulat la nașa lor

În tot acest timp, nașa copilașilor, cea la care cei doi frați veneau regulat la îndrumarea părinților, era la Poliția Capitalei, pentru a fi audiată. Femeia stă cu chirie, de prin luna septembrie a anului trecut, în blocul unde polițistul-pedofil Eugen Stan i-a atacat pe cei doi copilași.

Fotografii: Cristian Burcioiu

Citește mai multe despre eugen stan, agent, drumul taberei și frati pe Libertatea.

Comentarii