Mergi direct la conținut »
Reacția lui Augustin Lazăr la cererea de revocare: „Concluziile ministrului Justiției sunt de natură de a destabiliza Ministerul Public”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Reacția lui Augustin Lazăr la cererea de revocare: „Concluziile ministrului Justiției sunt de natură de a destabiliza Ministerul Public”

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat miercuri, că raportul de evaluare a activității sale, elaborat de Ministrul Justiției, mai precis concluziile acestuia, sunt de natură de a stabiliza Ministerul Public. Afirmația vine în contextul în care ministrul Justiției a anunțat declanșarea procedurii de revocare din funcție a procurorului general al României.

Foto: Inquam Photos / George Călin

CELE MAI IMPORTANTE DECLARAȚII FĂCUTE DE PROCURORUL GENERAL

 • Cu doar două zile în urmă, Comisia de la Veneția transmitea autorităților că independența procurorilor poate fi afectată (…) recomandând revizuirea prevederilor.
 • Raportul de evaluare a activității manageriale a procurorului general PICCJ este răspunsul pe care Executivul vrea să-l dea Comisiei de la Veneția.
 • Raportul prezentat azi este modul prin care Executivul, prin ministrul Justiției, înțelege să respecte independența Ministerului Public.
 • Cu referire la concluziile și exagerările vizibile și interesate ale ministerului Justiției, îmi rezerv dreptul de a răspunde punctual.
 • Discursul public a fost în conformitate cu jurisprudența CEDO. Am nu numai drepturi dar și obligația de a vorbi în apărerea ordinii de drept.
 • Nemulțumit de concluziile Inspecției Judiciare, domnul ministrul ține să pună sub semnul întrebării competențele acestei instituții.
 • În condițiile în care atât evaluarea IJ, cât și ale CSM, sunt pozitive, concluziile ministrului Justiției sunt de natură de a destabiliza Ministerul Public.
 • În zilele următoare voi preciza punctual și veți vedea cât de clare sunt exagerările ministrului Justiției.
 • Pentru liniștea unora, procurorul pe care-l vedeți în față a fost notat timp de 36 de ani cu calificativul „foarte bine”.
 • Conform legii, cine candidează pentru o funcție de conducere, la ultima evaluare trebuia să fi avut „foarte bine”. Este foarte ușor de înțeles că nu a fost o conspirație pe care o pretinde domnul ministru.
 • Nici titlul nu este corect și pretinde că analizează activitatea procurorului general al României
 • Spune analiza că procurorul general nu a luat nicio atitudine și a încurajat activitățile de indisciplină. O minimă verificare arată că dintre 16 sesizări pe care le-am făcut, două privesc procurori din DNA.
 • Un atare semnal din partea Executivului are semnificația încălcării atât a magistratului procuror, cât și a Ministerului Public, în momentul în care procurorii au în lucru dosare importante.
 • Le transmit românilor să aibă încredere în procurori. Vom rămâne fideli spiritului Constituției.
 • Vă rog să-mi scuzați starea emoțională, dar nu îmi e indiferent special. Mă simt într-un special nu numai al carierei mele, ci al României.
Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”
Recomandări

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”

 

Tudorel Toader a anunțat că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului-general, Augustin Lazăr. Ministrul Justiției a prezentat timp de o oră un raport structurat în cinci părți prin care a susținut că activitatea lui Augustin Lazăr contravine Constituției.


Citește și Caracatiţa terenurilor de la Aeroportul Otopeni: Gigi Becali a cumpărat cu un euro metrul pătrat și-l poate vinde cu 25, dar spune că va accepta orice preț al statului! “Eu trăiesc în creștinism, nu în capitalism”


 

Close
Închide
  Close