De Mihai Niculescu,

Măsurile luate de Austria în încercarea de a opri coronavirusul au fost luate după ce în țară s-au înregistrat 158 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Cancelarul austriac Sebastian Kurz spune că deşi numărul cazurilor nu este încă mare, boala este una mortală şi trebuie impuse măsuri de protecţie.

Cancelarul a precizat că cetăţenii din Austria care se întorc din Italia ar trebui să se auto-izoleze timp de două săptămâni, potrivit BBC și Romania TV.

Austria și Italia împart au graniță comună în nordul Italiei, în zona Tirolul de Sud. Aici au fost închise toate centrele culturale și a fost restricționat accesul la baruri și cafenele la orele de vârf. De asemenea, operatorii de cazare și hoteluri turistice au convenit să amâne sezonul turistic de primăvară, arată sursa citată.

În toată Austria însă cursurile au fost suspendate, iar evenimentele interioare care implică peste 100 de persoane și evenimentele în aer liber cu peste 500 de participanți au fost interzise. De asemenea, Austria a interzis zborurile directe către Coreea de Sud, Iran şi oraşele italiene Milano şi Bologna.

Sursa foto: EPA

Citeşte şi:

LIVE UPDATE | 174 de cazuri de coronavirus în București. Situația pe sectoare

Secretarul de stat Tătaru: ”Ministerul Sănătății începe să pună brățări de localizare, temperatură și frecvență cardiacă celor aflați în izolare”

S-au triplat apelurile la 112 pe tema infectării cu coronavirus

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres