De Mihai Niculescu,

Autobuzele și tramvaiele au fost dezinfectate în cursul nopții de 27 spre 28 ianuarie 2020. Pe străzile din Iași circulă 116 autobuze, 4 microbuze și 77 de vagoane de tramvai, și toate au fost curățate.

Compania de Transport Public Iași a luat aceste măsuri pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și a virozelor respiratorii, prin dezinfecții repetate, arată Ziarul de Iași.

În cursul zilei, echipele de curățenie igienizează și dezinfectează fiecare vehicul în parte, folosind o soluție profesională pe bază de alcool (Kiehl – Rapides). La capetele de linie din Dacia, Canta, Copou, Dancu, CUG-Selgros și CUG-Tehnopolis, echipele de curățenie utilizează această soluția profesională pe bază de alcool cu acțiune rapidă pe suprafețele de contact, barele de susținere, validatoarele, marginile scaunelor.

Pe timpul nopții, însă, este folosită, în plus, și o soluție profesională pe bază de oxigen activ (Oxivir), procedură ce va fi repetată la fiecare 24 de ore. Conform indicațiilor tehnice, aceasta din urmă se folosește în încăpere închisă și, după ce este lăsată să acționeze timp de câteva ore, spațiul trebuie ventilat.

Mijloacele de transport public din Iași vor fi igienizate și dezinfectate în mod continuu, în următoarea perioadă, pentru a diminua puterea de răspândire a gripei și a virozelor respiratorii, a transmis Compania de Transport călători Iași.

Citeşte şi:

Miza de 1,3 miliarde de euro! PSD acuză PNL că-i lovește pe pacienți, dar primul care a deschis calea privatizării banilor publici din Sănătate a fost guvernul Dăncilă

Adriana Nedelea LA FIX | Pericol public! Sânge contaminat, aruncat la chiuvetă în spitale. Managerul SUUB: „DSP a demarat un control”

Dezvăluiri din viața lui Dincă în arestul Poliției Capitalei. Gestul surprinzător făcut înaintea sărbătorilor și care este atitudinea față de polițiști

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați