Ritmul vieții noaste actuale ne face să dorim să câștigăm timp și să rentabilizăm toate procesele implicate în obținerea confortului necesar. Cu excepția faptului că uneori ne place să facem acest lucru, de cele mai multe ori foarte puțini își mai găsesc timp pentru a întreține o grdină o dată la câteva zile. În plus, această modalitate s-ar putea să nu fie potrivită pentru anumite tipuri de plante. Tocmai de aceea, atunci când dorim calitate și economie pentru întreținerea gradinii sau peluzei casei noastre, va trebui să ne gândim să alegem cele mai moderne și cele mai bune sisteme de irigatii.

La ora actuală sistematizarea și automatizarea celor mai multe procese începe să devină un element comun chiar și pentru aspecte banale ale vieții noaste. Cu cât reducem mai mult efortul de a face activități repetitive, care poate la început ne plac, dar apoi devin o corvoadă,  cu atât vom câștiga mai mult timp pentru acțiuni care ne plac și pentru a recrea mai mult cu familia sau prietenii.

Care sunt principalele avantaje ale alegerii unui sistem de irigații?

În primul rând trebuie să spunem că există mai multe tipuri de sisteme de irigații. Cele mai utilizate pentru o gradină obișnuită sunt sistemele de irigații prin picurare și sistememele de irigații prin aspersiune. Fiecare dintre ele prezintă anumite particularități, se pretează mai bine pentru anumite tipuri de amenajări și aduc numeroase beneficii plantelor și proprietarilor care au recurs la această opțiune.

În funcție de spațiul și tipul de amenajare pentru care doriți să alegeți un sistem de irigații, pentru a vă bucura de cea mai bună soluție, va trebui să apelați întotdeauna la o firmă care să vă ajute cu întocmirea unui proiect. Cei care se ocupă cu acest tip de lucrări vor ști întotdeauna să vă propună cea mai potrivită alternativă.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

Pentru a realiza un proiect adecvat va fi nevoie să comunicați și să colaborați cu această firmă pentru realizarea unui proiect cât mai rentabil. Pentru aceasta va fi nevoie să :

 • spuneți ce vă doriți să facă acest sistem;
 • să faceți o schiță a terenului, care să cuprindă toate amenajarile și toate plantele pentru care se dorește eficientizarea irigării;
 • trebuie stabilită sursa și parametrii de alimentare;
 • trebuie alese tipurile de furtun și de aspersoare cele mai potrivite;
 • aveți nevoie de un controler, poate chiar de un cămin de alimentare;
 • trebuie realizat un proiect în care să se stabilească și un program cât mai eficient de stropire, în funcție de tipul de plante și de nevoile specific legate de sol și climă;
 • este de preferat să solicitați mai multe alternative la care să vă gandiți și să o alegeți pe cea mai potrivită;
 • nu uitați să solicitați un deviz detaliat cu costurile de realizare a proiectului.
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

Acestea sunt principalele aspecte de care să țineți seama atunci când doriți să optați pentru un sistem de irigat. În funcție de proiect, de suprafața terenului și de calitatea produseleor alese pentru punerea în operă, costurile pot varia foarte mult. Având în vedere că este un proiect de care va trebui să vă bucurați cât mai mult timp, este de preferat să vă cântariți bine decizia și să alegeți o variantă cât mai bună. Veți constata în timp că investiția merită tot efortul.

În funcție de tipul de sistem ales și de nevoile specifice amenajării se poate achiziționa fie un sistem de irigați prin picurare, fie unul prin aspersiune.

Principalele avantaje ale alegerii unui sistem de irigații prin picurare sunt:

Două zile cu cifre-record de noi infectări pe plan mondial. Noul epicentru al pandemiei de COVID-19
Recomandări
Două zile cu cifre-record de noi infectări pe plan mondial. Noul epicentru al pandemiei de COVID-19
 
 • apa este dozată mult mai eficient;
 • sistemul poate fi proiectat în așa fel încât să ofere fiecărei plante cantiatea optimă de apă;
 • se reduce considerabi consumul de apă, cu 30-40 de procente;
 • se diminuează pierderile, apa fiind direcționată doar în zonele în care este nevoie de ea;
 • se reduce riscul de pătare a frunzelor sau de a apariție a daunătorior
 • dacă sistemul este destinat unei grădini agricole, crește productivitatea.
 • în timpul irigării se pot folosi și îngrășăminte și fertilizatori pentru sol;
 • sistemul poate fi automatizat.

În cazul sistemelor de irigații prin aspersiune, atunci când apa este împrăștiată uniform, în picături fine pe o anumită suprafață, cele mai importante avantaje sunt:

 • în funcție de tipul de aspersor ales se pot eficientiza foarte mult costuri;
 • se reduce consumul de apă;
 • plantele primesc apa uniform;
 • solul va primi suficientă apă pentru a asigura o alimentare cât mai bună a plantelor;
 • există posibilitatea de automatizare.

Toate acestea fiind spuse, opțiunea pentru una dintre aceste variante vă aparține. Însă dacă doriți să apelați la specialiști sau doriți să achiziționați online produse pentru sisteme performante de irigații accesați site-ul Piscine-concept.ro!

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime
HOROSCOP
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime