Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avioanele F16 intră, de azi, în flota Poliției Aeriene Române. Premierul Viorica Dăncilă participă la eveniment

Avioanele F16 intră, de azi, în flota Poliției Aeriene Române. Premierul Viorica Dăncilă participă la eveniment

Premierul Viorica Dăncilă participă, joi, la activităţile prilejuite de introducerea în flota Poliției Aeriene Române, sub comandă naţională, a aeronavelor F-16 Fighting Falcon. Acțiunea are loc Baza 86 Aeriană - Fetești.

De Dragoș Tănase,

Cu acest prilej, premierul României a precizat că e o zi importantă pentru Forţele Aeriene Române care pot opera, de astăzi, pentru apărarea spațiului aerian național, cele mai performante aeronave de luptă din dotare, dar și pentru România, care a reușit să întărească în mod semnificativ capabilitățile de apărare ale țării noastre.

„Modernizarea Forțelor Aeriene a cunoscut rezultate importante în ultimii ani. Dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic, care şi-au  demonstrat eficienţa în cadrul NATO și care permit abordarea unui spectru larg de misiuni contribuie la descurajarea oricăror intenții ostile ce pot proveni din această zonă geografică. Celebrăm 15 ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, iar România dovedeşte încă o dată că îşi asumă cu responsabilitate poziţia de partener serios şi responsabil, un adevărat pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre”, a declarat premierul.

Totodată, Viorica Dăncilă a afirmat că Guvernul României va acorda tot sprijinul necesar pentru continuarea acestui proces de modernizare, esențial pentru consolidarea posturii de apărare a țării noastre și pentru creșterea profilului României ca furnizor de securitate.

„Vă felicit pentru dedicarea și curajul de care dați dovadă, vă doresc, dumneavoastră și tuturor celor care activează în Aviația Militară a României, ‘cer senin’ și misiuni de succes!”, și-a încheiat discurul de la Baza 86, prim-minstul României, referindu-se la piloții români care preiua noile avioane militare F16.

Citește aici discursul intregral al premierului Viorica Dăncilă!

La ceremoniile de la Fetești, alături de premier, participă și ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Cele mai recente achiziţii ale Forţelor Aeriene Române, cele 12 avioane de luptă F-16 Fighting Falcon, încep de astăzi misiunile de poliţie aeriană la graniţele României şi NATO, după ce a fost finalizat stagiul de pregătire al piloţilor şi s-a rezolvat toate problemele tehnice legate de dotarea avioanelor, scrie Adevărul.

Un pilot are nevoie între 140 şi 180 de ore de zbor pe F-16 Fighting Falcon pentru a fi declarat gata de luptă pe acest aparat. În mediile militare aliate, un cuantum de 200 de ore de zbor pe acest aparat este considerat ideal dar, la carte, sunt obligatorii cel puţin 140 de ore.

FOTO & VIDEO: Facebook.com/ForteleAerieneRomane

FOTO: Realitatea TV


Citește și… Ministrul Apărării cere explicații după ce avioanele F16 nu s-au ridicat de la sol pe 1 Decembrie. „Trebuie să decidem dacă a fost o greșeală sau o neștiință”


 

Close
Închide
  Close