UPDATE – ora 16.35: Primarul Mihai Chirica a oferit un răspuns, prin intermediul unui comunicat, în legătură cu achiziția făcută de copilul său înainte de a împlini vârsta de 1 an.

Edilul recunoaște că tranzacția a fost făcută pe numele copilului său, mama primarului având rol de tutore, deoarece copilul era minor. Totodată, Chirica a explicat și de unde au provenit banii pentru investiția imobiliară.

„Condamn cu vehemență încercarea unor adversari politici – prin intermediul unor aşa-ziși „jurnaliști” – de a transforma un lucru absolut firesc și legal într-un scandal public al cărui scop nu este doar denigrarea mea, ci și a familiei mele, ceea ce este absolut inacceptabil. Nu am nimic de ascuns și pot da orice explicații oricărui jurnalist al cărui demers este de bună credință și respectă deontologia profesională.

  1. Sumele necesare pentru achiziția unui teren în valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vânzarea unui teren deținut de 11 ani de părinții mei în zona Copou, teren care a fost vândut, urmând procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferența de bani a fost pusă de familia mea din sumele deținute conform Declarației de Avere din anul 2018 și anii anteriori, declarații care sunt publice și afișate pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, în conformitate cu legislația în vigoare.
  2. Achiziția terenului despre care se face vorbire s-a făcut respectându-se toate prevederile legii, întregul proces fiind înregistrat notarial și fiscal.
  3. Proprietarul terenului este fiul meu, Ștefan, iar mama mea nu are alt rol decât cel de tutore, copilul fiind minor.
  4. În prezent, tot în conformitate cu legea, a fost depusă documentația de demolare a imobilului de pe terenul respectiv, deoarece nu prezintă nici siguranța și nici confortul necesare pentru familia mea”, este replica edilului, prin intermediul Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași.

Chirica a mai precizat că, „pentru edificarea celor menționate mai sus, orice cetățean poate studia declarația de avere care se regăsește pe site-ul Primăria Municipiului Iași, așa cum prevede legislația în vigoare”.

Întrebarea pusă de Radu Tudor la dezbatere. Iohannis: 'Ați atins o chestiune foarte sensibilă'
Recomandări

Întrebarea pusă de Radu Tudor la dezbatere. Iohannis: 'Ați atins o chestiune foarte sensibilă'

Silvia Chirica (74 de ani), mama edilului, a îndeplinit rolul de curator pentru puștiul de 11 luni, a notat reporteris.ro.

Copilul de 11 luni a cumpărat o casă și un teren de 836 de metri pătrați contra sumei de 250.000 de euro.

Casa și terenul sunt în centrul orașului, pe strada Manolache Drăghici numărul 3, la 100 metri distanță, în linie dreaptă, de restaurantul Bolta Rece.

Considerați că Dragnea a fost bun sau rău pentru România? Răspunsul dat de Dăncilă
Recomandări

Considerați că Dragnea a fost bun sau rău pentru România? Răspunsul dat de Dăncilă

Tranzacția a avut loc pe 27 august 2018. La notar, Ioan Stavarache, Mihai Piscureanu și Ioana Piscureanu i-au vândut lui Ștefan Chirica, minor fără capacitate de exercițiu, reprezentat de curator Silvia Chirica, o locuință cu garaj și teren.

Casa, cu 136 mp suprafață utilă (cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri, două pivnițe), un garaj de 18 mp și un teren de 836 mp au fost vândute familiei Chirica în schimbul a 1.159.425 lei, echivalentul a 250.000 de euro.

Autorizație de demolare pe numele copilului depusă la primăria condusă de tată

Până pe 27 februarie 2019, vânzătorul Ioan Stavarache a avut drept de abitație, adică a mai putut folosi casa.

Imediat ce Stavarache a eliberat imobilul, familia Chirica a demarat demersuri concrete în legătură cu proprietatea de pe strada Drăghici.

Pe 10 mai, Ștefan Chirica, copilul de un an și câteva luni al primarului, a depus cerere la Primărie pentru demolarea construcțiilor existente, casă și garaj.

Raed Arafat recunoaște că memoria sistemului unic de urgență se șterge cu fiecare dispecer intrat în tură!
Recomandări

Raed Arafat recunoaște că memoria sistemului unic de urgență se șterge cu fiecare dispecer intrat în tură!

În aceeași zi, același Ștefan Chirica a solicitat certificat de urbanism pentru construire locuință individuală și anexe.

Recapitulare: în august 2018, fiul și mama primarului de Iași au achitat un sfert de milion de euro pentru o proprietate, casă + teren de 836 mp într-o zonă centrală. Iar în mai 2019, Ștefan a cerut Primăriei condusă de tatăl său aprobare pentru demolarea construcțiilor vechi și edificarea altora noi.

Silvia Chirica a explicat că a avut banii pentru această achiziție din pensii.
„Da, am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri”, a încercat ea o explicație. Apoi a argumentat cu pensia sa și a soțului: „24.000 de lei. Ba nu, 24 de milioane de lei”.


Citește și:
Tudor Giurgiu a dezvăluit pentru Libertatea tema următorului său film: „Masacrul de la Fântâna Albă, din 1941, când rușii au omorât aproape 3.000 de români”

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”
GSP.RO

Scrisoarea lui Ștucan către Gica Hagi: „Iartă-mă că-ți voi spune ceva ce alții se tem să-ți spună. Și tu știi asta, dar ești prea orgolios să o recunoști”

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură