Mergi direct la conținut »
Bărbat atacat de urs, într-o pădure din Curtea de Argeș. Medicii i-au amputat un picior, ca să îi salveze viața
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bărbat atacat de urs, într-o pădure din Curtea de Argeș. Medicii i-au amputat un picior, ca să îi salveze viața

Bărbat atacat de urs, într-o pădure din Curtea de Argeș. Medicii i-au amputat un picior, ca să îi salveze viața

Un bărbat de 63 de ani din judeţul Argeş a fost atacat de un urs, duminică, în timp ce se afla într-o pădure din zona Dealul Pietrişului, în Curtea de Argeş, alături de fiul său. La sosirea echipajului medical, victima era aproape în şoc hemoragic.

De Dragoș Tănase,

„Are plăgi la nivelul membrelor inferioare şi superioare. Prezintă o pierdere mare de sânge, fiind găsit aproape de şoc hemoragic. A fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde i s-a acordat primul ajutor și e stabil acum”, a declarat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, Marian Hiru, pentru Mediafax.

La spital, omul a intrat direct în sala de operaţie, unde medicii au fost nevoiţi să-i amputeze un picior ca să-i salveze viaţa, potrivit Antena 3.

Ieri, în munţii Rodnei, în judeţul Bistriţa-Năsăud, autorităţile au găsit cadavrul decapitat al unui cioban, după 2 săptămâni de la dispariţie, acesta fiind tot victima unui urs.

Populaţia de urşi de pe teritoriul României este de aproximativ 6.000 de exemplare, adică mai bine de jumătate din numărul existent pe întreg continentul european, conform datelor oficiale.


Citește și:

VIDEO | Doi urși s-au urcat într-un pom din curtea unui locuitor din Bușteni. Omul a chemat jandarmii


 

Close
Închide
  Close