De Răzvan Mihalașcu,

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor precizează că Nicolae Vasile Cardoș a fost ucis sâmbătă, 4 ianuarie.

„Pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, urmare a instigării suspectei G.K., suspecţii K.A.P. şi F.I.C.F. au aplicat victimei Cordoş Nicolae Vasile lovituri cu un sucitor de lemn şi cu un levier, în zone vitale ale organismului, provocându-i leziuni fizice grave, care au generat decesul acestuia”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, citat de Bihoreanul.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că unul dintre autorii crimei este fiul concubinei lui Nicolae Vasile Cordoș, iar cel de-al doilea este iubitul fiicei femeii. Cei doi au vrut inițial să-i aplice bărbatului o corecție pentru că era consumator de alcool și provoca deseori scandaluri.

Potrivit procurorilor, bărbatul a fost atras de cei doi băieți într-o anexă a casei, unde l-au bătut cu un levier și cu sucitor din lemn până când și-a dat ultima suflare.

Cadavrul victimei, stropit cu sodă caustică

După comiterea crimei, suspecții au mers a doua zi să cumpere sodă caustică dintr-un hipermarket din Oradea și apoi au transportat cadavrul în comuna Gepiu, sat Berechiu, jud. Bihor. Acolo l-au aruncat într-un canal colector, la aproape 100 de metri de calea ferată Oradea-Salonta, unde a fost găsit de anchetatori.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Potrivit procurorilor, înainte de a scăpa de cadavru, cei doi suspecți au preparat soda caustică. Cu soluția rezultată au stropit capul victimei pentru ca bărbatul ucis să nu poată fi recunoscut. Mai apoi, aceștia au ascuns cadavrul pe digul canalului, într-o zonă cu vegetație deasă.

Dispariția bărbatului a fost anunțată la Poliție după două zile chiar de familie.

Agresorii au acționat după modelul „Caracal”

Bărbații suspectați de comiterea crimei au încercat să-și ascundă urmele. Aceștia au pus pe foc sucitoarea din lemn cu care au lovit victima și au ascuns levierul. Din cauza frigului, cadavrul a înghețat, iar în anexa în care ar fi fost comisă crima nu au fost găsite urme de sânge.

„Au urmărit, probabil, cazul Caracal, de aceea au cumpărat sodă caustică. Au crezut că nu va putea fi recunoscută victima”, a precizat o sursă pentru Bihoreanul.

După ce au fost audiați, cei doi suspecți și concubina victimei au fost reținuți, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

FOTO: Bihoreanul

Citeşte şi:

Documentele MAE român arată că Meleșcanu a mințit și în 1989, și acum. În fața diplomaților străini, el numea crimele de la Timișoara ”zvonuri colportate în scopuri dușmănoase”

Am mers pe urmele unei reclame înșelătoare apărute în propriul ziar, după sesizarea unui cititor. Cum sunt escrocați oamenii cu ochelari-binoclu „miraculoși”!

Poliția va face verificări în cazul statuetei „Venus de Piatra Neamț”. Arheologii nu au anunțat descoperirea artefactului, deși erau obligați prin lege

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste
GSP.RO

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine