Mergi direct la conținut »
Bărbatul care a plănuit un atentat împotriva Prințului George a primit închisoare pe viață
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Bărbatul care a plănuit un atentat împotriva Prințului George a primit închisoare pe viață

Bărbatul care a plănuit un atentat împotriva Prințului George a primit închisoare pe viață

Cetățeanul britanic Husnain Rashid, care a incitat la comiterea unui atentat împotriva prințului Geroge, fiul ducilior de Cambridge, a fost condamnat vienri, de un tribunal de la Londra, la închisoare pe viață.

Britanicul, un susținător al ISIS, a primit închisoare pe viață, dintre care 25 de ani fără posibilitate de eliberare condiționată, pentru pregătire de acte teroriste și incitare la terorism, potrivit Agerpres.

Rashid (32 de ani) a fost arestat pe 22 noiembrie 2017, pentru că a distribuit pe Telegram informații susceptibile de a fi utilizate pentru comiterea de atacuri teroiste împotriva mai multor ținte, printre care și prințul George.

”Mesajul era clar: aţi furnizat numele şi adresa şcolii prinţului George, o imagine a şcolii şi consemnul sau ameninţarea de a-i considera pe membrii familie regale drept ţinte potenţiale”, a arătat judecătorul Andrew Lees de la tribunalul din Woolwich, estul Londrei.

Potrivit rechizitoriului, Husnain Rashid intenţiona să se alăture Statului Islamic în Siria.

”Atacurile în ţări occidentale erau, după părerea dumneavoastră, singura alternativă la jihad”, a mai spus judecătorul.

Alte ţinte sugerate de Rashid erau stadioane de fotbal, baze militare, centre comerciale, clădiri guvernamentale, comunitatea evreiască sau Rusia în timpul Cupei Mondiale la fotbal, iar mijloacele propuse erau autovehicule, arme sau bombe.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV / Cocaină și canabis pentru vedete și oameni de televiziune! Oreste și Raluca Bădulescu, printre martori


 

 
 
Close
Close
Închide