MENIU CAUTĂ
09 Sep. 2017 14:27 , de Valentina Postelnicu

Băsescu le cere șoferilor români să nu mai alimenteze de la benzinăriile MOL (VIDEO)

Distribuie

Băsescu le cere șoferilor români să nu mai alimenteze de la benzinăriile MOL, motivul constituindu-l faptul că această companie distribuie în staţiile de pe teritoriul României hărţi cu Ținutul Secuiesc. Prezent la Școala de Vară a Tinerilor din PMP, fostul președinte al României le-a cerut celor care au maşini să boicoteze compania petrolieră MOL.

„În toate staţiile MOL se distribuie hărţi cu ţinutul secuiesc autonom în mijlocul ţării. Dragii mei, cei care aveţi maşini, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL! Sunt atâtea staţii, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL, pentru că nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile MOL autonomia ţinutului secuiesc când tu îţi desfăşori activitatea comercială pe teritoriul unei ţări în a cărei Constituţie spune foarte clar – România e stat unitar? Stat unitar nu înseamnă stat cu enclave autonome”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele PMP a făcut referire la afirmațiile liderului UDMR Kelemen Hunor care spunea că ziua de 1 Decembrie este o zi de doliu, nu o zi de sărbătoare pentru maghiari. 'A uitat acest Kelemen Hunor că este cetăţean român şi s-a născut aici. Şi, din păcate, lideri oportunişti populişti din UDMR promovează aceste idei de lipsă de respect pentru istoria şi realităţile ţării”, a mai spus Băsescu.

Ministrul Afacerilor Externe din Budapesta a anunțat că, din cauza situația din România, unde s-a închis Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș s-a luat decizia ca Ungaria să nu susțină aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, transmite Agerpres.

România se află, în continuare, în discuții bilaterale cu toate statele membre ale OCDE și speră ca atuurile și argumentele sale să genereze, cât mai curând posibil, consensul membrilor organizației cu privire la sprijinirea candidaturii țării noastre, a precizat MAE.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că problema de la Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureş nu este a instituţiei pe care o reprezintă, ci este o „problemă locală”, existând o soluţie, pe care nu a prezentat-o însă public. Premierul Mihai Tudose a comentat, ironic, că situaţia din Târgu Mureş este „ditamai problema naţională”, pe când adevărata criză este în Ucraina, unde sunt închise toate şcolile româneşti.

Citește și: E bine să decidem noi viitorul profesional al copilului? Psihologul ne dezvăluie care pot fi consecințele unei meserii impuse

Loading...
Comentarii