Mergi direct la conținut »
Baza militară afgană distrusă de atentatorii sinucigași talibani. Cel puțin 43 de morți
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Baza militară afgană distrusă de atentatorii sinucigași talibani. Cel puțin 43 de morți

Cel puțin 43 de soldați afgani au fost uciși și nouă răniți după ce doi atentatori sinucigași s-au detonat în mașini pline cu explozibil și au distrus o bază militară, scrie BBC News.

Atacul s-a produs, joi într-o bază militară afgană din provincia sudică Kandahar. 43 de soldați au fost confirmați morți, nouă răniți și șase sunt dați dispăruți. Doar doi soldați din baza militară au supraviețuit fără să fie răniți, transmite presa afgană.

„Din păcate, nu mai există nimic în interiorul bazei. Tot ce se afla înauntru a ars”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării, Dawlat Waziri.

Talibanii au revendicat atacul sângeros de joi.

Acesta este al treilea atac de amploare comis de talibani asupra unor baze militare afgane în această săptămână. Peste 100 de persoane și-au pierdut viața în atacurile din ultimele zile.

Armata și poliția din Afganistan au suferit în acest an accidente grele în mâinile talibanilor, care doresc să-și impună versiunea strictă a legii islamice în țară. În această săptămână, mai mult de 100 de persoane au murit în patru atacuri.

De asemenea, aproximativ 150 de persoane au fost rănite în urma atacurilor, Reprezentanții spitalului din provincia Paktia, au declarat că au fost „copleșiți” de numărul mare de victime și au lansat un apel către populație să doneze sânge.


Citește și: FOTO/ Gafă de proporții sau tentativă de jaf? Cum și-a găsit casa un cuplu când s-a întors din concediu

Close
Închide
  Close