Mergi direct la conținut »
Trei dintre bijuteriile coroanei suedeze au fost furate dintr-o catedrală de lângă Stockholm
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Trei dintre bijuteriile coroanei suedeze au fost furate dintr-o catedrală de lângă Stockholm

Trei dintre bijuteriile coroanei suedeze au fost furate dintr-o catedrală de lângă Stockholm

Două coroane și un glob de aur din bijuteriile coroanei suedeze au fost furate dintr-o biserică de lângă Stockholm. Hoții au reușit să se facă nevăzuți fugind cu ajutorul unei bărci cu motor. Autoritățile suedeze au deschis o anchetă pentru a-i identifica pe autorii jafului, scroe BBC News.

Două coroane de neprețuit și un orb, un glob de aur, care aparțineau unui rege și reginei sale din secolul al XVII-lea au fost furate marți, în jurul prânzului, din catedrala din Strängnäs, de lângă Stockholm.

Martorii au spus că au văzut doi bărbați alergând din catedrală și apoi au urcat într-o barcă cu motor care îi aștepta pe Lacul Malaren, situat în apropiere.

Poliția a lansat o operațiune de căutare imensă, dar în prezent nu există suspecți. „Nu putem evalua valoarea acestor bijuterii, sunt neprețuit fiind vorba de un bun de interes național”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției suedeze.

Bijuteriile furate sunt realizate din aur și sunt împodobite cu pietre prețioase și perle și provin din ansamblul funerar al regelui Carol al IX-lea și al reginei Kristina a Suediei.

Cele trei bijuterii furate erau închise în cutii de sticlă, armate, pe care hoții au trebuit să le spargă pentru a le fura.

Nimeni nu a fost rănit în timpul furtului.

Foto: BBC News


Citește și: VIDEO/ Codul secret al barmanilor. Cum să ceri un Mai Tai sau o tequila prin semne și cum le interpretează un lingvist


 

 
 
Close
Close
Închide