MENIU CAUTĂ
19 Feb. 2018 16:26 , de Daniel Ionașcu

Bill Gates se cere taxat: Am plătit taxe de peste 10 miliarde de dolari, dar oamenii foarte bogați ar trebui să plătească taxe ”semnificativ mai mari”

Distribuie

Oamenii foarte bogați ar trebui să plătească taxe ”semnificativ mai mari”, a declarat miliardarul american Bill Gates, cofondator al Microsoft și al doilea cel mai bogat om din lume, scrie MarketWatch.

'Am plătit mai multe taxe decât oricine altcineva, de peste 10 miliarde de dolari, dar guvernul ar trebui să ceară oamenilor ca mine să plătească taxe semnificativ mai mari', a afirmat Gates.

Potrivit topului Forbes, Gates are o avere de circa 91,7 miliarde de dolari. Aceasta este acum manageriată printr-un vehicul special creat, numit Cascade Investment. Averea sa este acum concetrată în alte investiții și mai reține doar o mică parte din acțiunile Microsoft.

Alături de Warren Buffett, Bill Gates s-a angajat să își doneze mai bine de jumătate din avere pentru cauze nobile și activități filantropice. De altfel, acesta manageriază fundația Bill and Melinda Gates, care are mai multe proiecte în Africa.

Noul cod fiscal favorizează tot bogații

Acum, Bill Gates a folosit oportunitatea pentru a ataca reforma fiscală promovată de către președintele american Donald Trump și republicani în luna decembrie.

Miliardarul devenit filantrop critică noul cod fiscal american pe motiv că avantajează tot bogații.

'Nu a fost un proiect fiscal progresiv, a fost un proiect fiscal regresiv', a spus Gates. 'Oamenii care sunt mai bogaţi tind să aibă din ce în ce beneficii decât cei din clasa de mijloc, sau cei săraci, aşa că proiectul acţionează contrar tendinţei generale pe care am dori să o vedem, în care să fie întărită plasa de siguranţă (socială), iar cei din top să plătească impozite mai mari', a punctat Bill Gates.

În toamna anului trecut, peste 400 de milionari şi miliardari americani, între care George Soros, Steven Rockefeller şi Ben Cohen and Jerry Greenfield, fondatorii înghețatei Ben &Jerry, au scris o scrisoare deschisă prin care au cerut Congresului să nu reducă taxele pentru bogaţi.

Jeff Bezos și Amazon au detronat Microsoft și pe Bill Gates

Bill Gates a pierdut anul trecut poziția întâi în privința celor mai bogați oameni de pe planetă în fața lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Acesta are acum o avere estimată la 120,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Recent, și Microsoft a pierdut poziția a treia în topul celor mai mari companii americane în fața Amazon, datorită avansului deținut de către aceasta din urmă în privința inteligenței artificiale.

Citește mai multe despre Bill Gates, Microsoft și taxe pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii