MENIU CAUTĂ
30 Mai. 2018 21:00 , de Dragoș Sasu

Biserica are ”porțile deschise” pentru homosexuali, a transmis BOR, dar enoriașii își fac cruce. ”Doamne ferește. A zis Biserica așa ceva? Nu cred!”

Distribuie

Primirea comunității LGBT în Biserica Ortodoxă este un subiect care îi dezbină  pe mireni. Recent, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a făcut o declarație istorică, declarând pentru stiricurate.ro, că ”biserica are porțile deschise pentru orice om, indiferent de opțiunile lui”, referindu-se la homosexuali.

Într-o duminica de Rusalii, după Liturghie, am stat de vorbă cu unii dintre oamenii adunați într-un lăcaș de cult din Sectorul 4 al Capitalei. Tema, evident, îi împarte în mai multe tabere

 Era trecut de prânz, iar oamenii ieșeau dintr-o biserică mică, situată undeva între două blocuri înalte din centrul Bucureștiului . Subiectul este clar unul sensibil, iar cei mai mulți au refuzat să se pronunțe cu privire la viziunea bisericii asupra homosexualilor. Ana, George și Marius, ortodocși convinși, ne-au împărtășit, totuși, părerea lor.

Ana, 31 de ani, casnică. ”Eu cred că mesajul de deschidere al Bisericii este bun. Nu trebuie să rămânem în trecut. Este o realitate pe care trebuie să o acceptăm și nu să o îngropăm. Fiecare are dreptul să trăiască după cum îl lasă conștiința. Biserica este despre iertare, bunătate și compasiune și nu despre război si conflict.”

George, 23 de ani, sudent.”O prostie. O încercare de dezbinare a bisericii, asta este. Nu vă dați seama! Se încarcă o distrugere a valorilor. Nu vreau să-mi imaginez unde se va duce. Este o luptă pentru populism și în Biserică”

Dezbatem subiectul pe larg pe www.stiricurate.ro.

Marius, 56 de ani, comerciant ”Doamne ferește. A zis Biserica așa ceva? Eu nu cred. Nu vorbim despre așa ceva. Bărbat cu bărbat în biserică? Cel mai mare păcat!

Asociația Accept, una dintre cele mai mari organizații nonguvernamentale care luptă pentru drepturile LGPT, consideră că mesajul BOR este departe de discursul mult mai clar și direct al Papei Francisc, capul Bisericii Catolice. 

L-aș asigura pe domnul Bănescu că nu e nevoie de sprjin pentru a nimeri poarta Bisericii”, spune Florin Buhuceanu, președintele Asociației Accept România.

Citiți declarația integrală pe www.stiricurate.ro


Citește și:

Lista celor mai bine plătiţi judecători din România. Cât câştigă lunar un magistrat de la instanța supremă

Citește mai multe despre Florin Buhuceanu, Biserica, Biserica Ortodoxă Română și LGBT pe Libertatea.

Comentarii